Max Biaggi n-a disparut complet din actualitate. La urmatorul sau proiect va colabora cu Voxan, intentia fiind de a bate recordul de viteza pentru motociclete electrice.

Voxan a fost cumparata de Venturi Automobiles. Compania ii apartine acum lui Gildo Pastor, un cunoscut antreprenor monegasc. Iar marca sa este cea care in 2004 producea primul supercar electric, Fetish. Proiectele au mers mai departe, iar acum Venturi este implicata si in motorsport, in Formula E.

Max Biaggi preferat de Pastor

Urmatorul produs anuntat de Venturi este o motocicleta electrica de mare performanta. Creator este, ca si in cazul masinilor, celebrul designer industrial Sacha Lakic. Iar pentru un plus de promovare, si-ar dori sa bata recordul mondial de viteza pentru acest tip de vehicule. Si a apelat la fostul campion mondial de motociclism viteza, Max Biaggi.

Prototipul cu care se va efectua tentativa este unul partial carenat si cantareste sub 300 kg. El ar trebui sa se apropie de bariera de 300 km/h. Si aceasta pentru ca viteza maxima atinsa pana acum de o motocicleta electrica de sub 300 kg este de 327,608 km/h. Performanta a fost realizata in urma cu 6 ani de catre Jim Hoogerhyde cu un model Lightning SB220.

In ceea ce-l priveste pe Biaggi, alegerea nu este intamplatoare. Pastor a apelat la el pentru a promova Voxan, iar Max este ambasador al companiei. Calitate in care a declarat: „Mereu mi-au placut provocarile. Cand prietenul meu Gildo a venit si mi-a expus planul, am spus imediat DA! Gildo e un expert si un pionier in domeniul mobilitatii electrice. Sunt mandru sa fac un nou pas in cariera mea sub culorile Voxan si Venturi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.