Mani Gyenes

Dakar 2019 a ajuns, din pacate, la final pentru Many Gyenes. Pilotul roman a fost nevoit sa abandoneze in etapa a 8-a a competitiei.

Etapa San Juan de Marcona – Pisco a avut o lungime de 574 km, din care 361 km de proba speciala. Concurentii au avut de infruntat Dunele Ica, intr-o proba speciala total atipica. Startul va fi unul mixt: primele 10 motociclete, primele 10 masini, primele 5 camioane. Dupa aceea restul concurentilor, incepand cu cei de la categoria moto. O proba dificila pentru rideri, nevoiti sa mearga in urmele masinilor si camioanelor, intr-o proba cu foarte mult nisip.

Final de cursa la Dakar 2019

Din pacate, aventura lui Mani la actuala editie s-a oprit dupa WP 1. Iata ce a declarat pilotul: „Am incercat imposibilul si eram deja foarte aproape sa fac sa devina realitate ce mi-am propus. Etapa 8 din Dakar 2019 nu a fost nicidecum cum mi-am dorit-o. A fost un start in care 80% din motociclisti am pornit dupa 10 masini si 5 camioane si a fost extrem de greu in urme si praf. Dupa WP 1 am cazut, s-a avariat sistemul de navigatie si impactul a fost dur pentru bratul drept in care am tija. Am incercat sa mai merg si dupa 10 km a trebuit sa ma opresc pt ca nu mai puteam tine mana pe ghidon. Am stat zeci de minute sa vad daca pot continua, insa in cele din urma a trebuit sa chem elicopterul. Voi reveni anul viitor in Dakar mult mai puternic si mai motivat! Multumesc familiei, in special sotiei mele, care are rabdare cu mine si ma sustine in tot ceea ce fac. Echipei Autonet Import care de 10 ani este langa mine”, a precizat Mani.

Mani a avut o prsestatie buna in primele 7 etape. El ocupa un loc pe podium in clasamentul general la categoria Malle Moto- Original by Motul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.