Women Rally vine in premiera la Bucuresti. In perioada 21-22 august va avea loc cea de-a doua etapa a singurului campionat national de automobilism dedicat exclusiv doamnelor si domnisoarelor. Cristiana Oprea, pilot de raliuri si ambasador Women Rally, le provoaca la competitie pe toate soferitele dornice sa petreaca un weekend inedit. Intr-o atmosfera relaxata, impreuna cu prietene care impartasesc aceeasi pasiune pentru masini si voie buna.

Conditii de participare

La start sunt asteptate zeci de concurente, singura conditie fiind sa aiba permis de conducere de minim 2 ani. Participarea se face cu autoturisme obisnuite, care nu trebuie sa fie special pregatite pentru competitii. Doza de adrenalina si lupta cu secundele sunt garantate de traseul de indemanare amenajat la Arena Nationala.

Cristiana va fi prezenta cu masina ei de raliu. Este vorba despre o Dacia Sandero cu care a concurat in ultimii ani în Cupa Dacia, parte a Campionatului National de Raliuri. Ea spera sa intalneasca cat mai multe femei curajoase la volan si curioase sa afle mai multe despre motorsport. Si le va sta la dispozitie cu notiuni de conducere defensiva si pilotaj.

Cristiana Oprea, ambasador Women Rally

Cristiana Oprea s-a implicat ca ambasador Women Rally inca din 2018, cand a luat nastere acest concept inedit. Si isi doreste sa consolideze legatura dintre zona de amatori si motorsport. Intre soferitele dornice sa progreseze intr-un mediu legal si sigur, si sportul de performanta. In care ea activeaza din 2015, cand a lasat in urma o cariera in arhitectura pentru casca de pilot.

“Ma uit cu admiratie la cat de frumos a evoluat evenimentul organizat de Laura Savu. Si la comunitatea care a crescut in jurul etapelor Women Rally. Cred ca aceasta apropiere dintre zona de pasiune si cea de performanta este excelenta. Ea ne ajuta sa popularizam importanta conducerii defensive si a responsabilitatii in trafic. Si sa o facem prin intermediul unor evenimente distractive, prietenoase si atractive. Ma bucur sa pot fi prezenta la startul Women Rally pentru al treilea an consecutiv. Si sper sa cunosc cat mai multe soferite ambitioase, care darama stereotipul femeii la volan”, a declarat Cristiana.

Reamintim, Cristiana, impreuna cu copilotul Diana Hategan, a format in iulie 2019 primul echipaj feminin romanesc care a concurat vreodata in Campionatul European de Raliuri FIA ERC.

Inscrierile deschise pana pe 14 august

Inscrierile pentru Bucuresti – Trofeul Enel X – etapa a doua a Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service 2020, sunt deschise pana vineri, 14 august. Ele se pot face pe site-ul oficial al competitiei www.womenrally.ro.

Evenimentul se va desfasura la Arena Nationala in deplina siguranta, respectand regulile impuse in aceasta perioada. Vineri, 21 august, vor avea loc briefingul cu concurentele, si conferinta de presa. Urmate, la ora 19:00, de startul festiv. Sambata, 22 august, in intervalul orar 09:00-18:00, vor avea loc recunoasterea traseului si cele doua manse de concurs. Iar mai apoi festivitatea de premiere, organizata tot la Arena Nationala.

Femei in motorsport

Cristiana, una dintre cele mai active femei pilot de curse din Romania la momentul actual, este si fondatoarea Femei in Motorsport. O platforma al carei obiectiv este sa identifice si sa promoveze toate femeile implicate in automobilismul si motociclismul din Romania.

La doar un an de la lansare, proiectul a atras peste 60 de membre din diferite ramuri ale motorsportului. Dar si o nominalizare incurajatoare la Gala Societatii Civile 2020. Mai multe informatii despre Cristiana Oprea si #masinicupoveste puteti gasi pe blogul Emoticar.ro, dar si pe canalele sale de instagram si facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.