Volkswagen Atlas Cross Sport R face furori la Los Angeles. Si anunta un duel de exceptie la editia 2020 a Baja 1.000, atunci cand isi propune sa invinga noul Ford Bronco R.

Dezvoltat cu Tanner Foust si Rhys Millen

Germanii au anuntat ca modelul a fost dezvoltat pe baza modelului SUV Volkswagen Atlas Cross. Si ca va concura la Baja Class 7. Modelul a fost conceput folosindu-se expertiza pilotului VW Tanner Foust si a unui veteran al cursei, Rhys Millen. Iar sub capota are un propulsor care are la baza unitatea 2.0 cu 4 cilindri pe care Volkswagen Motorsport a dezvoltat-o pentru programele din WRC si Rallycross.

Motorul este capabil sa ofere pana la 600 CP. Insa, pentru un raport optim intre performanta si fiabilitate, s-a optat pentru o putere de 480 CP. O valoare reper, s-a precizat, pentru ca detaliile finale urmeaza sa fie furnizate dupa teste. Caci modelul urmeaza sa fie supus unui program intens de dezvoltare si verificare.

Volkswagen Atlas Cross Sport R, Baja "killer" Volkswagen-Atlas-Cross-Sport-R_3-1024x683
„Ma astept la performante de top”

Declaratia ii apartine lui Tanner Foust, castigatorul din 2019 in ARX Rallycross, cu prilejul prezentarii conceptului. Pilotul va contribui la dezvoltarea ulterioara a modelului si are mari sanse sa fie si la startul Baja 2020.

„Stiu de ce este capabila combinatie de motor si tren de rulare pe care o ofera. Ma bucur ca acest proiect este in dezvoltare si abia astept sa urc la volanul prototipului de teste”, a mai precizat el.

Volkswagen a mai precizat ca modul in care urmeaza sa fie decorata Volkswagen Atlas Cross Sport R se va decide in urma unui concurs. A fost lansat de altfel un proiect la nivelul SUA. Si sunt invitati sa participe designeri din scolile si colegiile americane.

In egala masura, nu a fost uitata nici componenta legata de protectia mediului. Cu atat mai mult cu cat Volkswagen are de indreptat imaginea negativa dupa scandalul Dieselgate. Motiv pentru care, in paralel cu dezvoltarea masinii, a anuntat ca va planta 1.000 de copaci. Cate unul pentru fiecare mila pe care masina o va parcurge in competitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.