Volkswagen a decis sa-si intareasca pozitia in segmentul SUV. O face mai intai in zona celor mari, cu noul Atlas Cross Sport, un coupe cu cinci locuri derivat din Atlas. Urmeaza si segmentul compact, cu un model plasat in gama sub Tiguan.

SUV-ul coupe are la origine conceptul prezentat in 2018 la New York. Modelul urmeaza sa fie produs la Chattanooga si ofera conectivitate avansata, dar si sisteme avansate de asistenta a soferului.

Distinctiv

Volkswagen Cross Sport este identificat printr-un stil distinctiv derivat din modelul Atlas. Observam grila cromata cu trei lame longitudinale, intre care cea din mijloc este extinsa prin intermediul unei noi semnaturi luminoase. Bara de protectie noua, cu un design agresiv, si capota rafinata, preluata de la concept, completeaza modificarile zonei fata.

Volkswagen isi creste gama SUV cu Atlas Cross Sport Volkswagen-Atlas-Cross-Sport-1In spate, avem o alta bara de protectie si accente cromate in jurul acesteia (care le completeaza pe cele din jurul geamurilor). Plus stopuri noi, care dau o alta identitate modelului.

Volkswagen isi creste gama SUV cu Atlas Cross Sport Volkswagen-Atlas-Cross-Sport-2Modelul este cu 71 mm mai scurt (4.966 mm) decat Atlas si cu 58.5 mm mai scund (1.720 mm). Latimea sa este de 1.989 mm, ampatamentul de 2.980 de mm, iar volumul portbagajului de 1.141 litri. Cifra din urma poate creste pana la 2.203 litri cu al doilea rand de scaune rabatate.

Upgrade la interior

Gama e noutati continua si la interior. Volkswagen a dotat Cross Sport cu volan nou, cu comenzi mai intuitive, si a facut modificari in ceea ce priveste materialele si finisarile. Spre exemplu, remarcam accentele cusaturilor de pe scaune sau insertiile de pe panourile usilor.

Volkswagen isi creste gama SUV cu Atlas Cross Sport Volkswagen-Atlas-Cross-Sport-3Intre dotari amintim volan si scaune incalzite (cele fata sunt si ventilate), perdele de protectie UV, ori sistem audio Fender cu 12 incinte. Nu lipsesc functii noi de inalta tehnologie, incluzand incarcare wireless, dar si functii specifice pietei americane, ori panoul de bord Volkswagen Digital Cockpit. Acesta din urma este disponibil atat cu nivelul de echipare SEL, cat si SEL Premium.

Doua motoare pe benzina

Sub capota va putea fi dotat cu doua motoare pe benzina. Este vorba despre o unitate 3.6 V6 de 280 CP si un 2.0 TSI cu 4 cilindri si sistem de injectie directa de 238 CP. Puterea este transmisa cu ajutorul unei cutii automate cu 8 rapoarte.

Standard tractiunea este pe puntea spate. Clientii pot opta insa pentru ambele motorizari pentru sistem de tractiune integrala 4MOTION. Cu Towing Package, modelul cu motor V6 poate tracta pana la 2.268 de kg.

Noul Atlas Cross Sport va fi disponibil in opt nivele de echipare in SUA: S, SE, SE w/Tech, SE w/Tech R-Line, SEL, SEL R-Line, SEL Premium, and SEL Premium R-Line. Mai multe detalii, dar si pretul de start, vor fi anuntate in primavara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.