TRANSYLVANIA CLASSIC a ramas in calendarul international al Federatiei Internationale a Vehiculelor Istorice (FIVA) si in 2020. Alaturi de cele mai prestigioase evenimente din lume. Astfel ca povestile frumoase se scriu mai departe. Intre 20 si 22 august pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu vor concura masini prestigioase care au scris istorie de-a lungul timpului. Dar si masini electrice care prefigureaza viitorul.

Concurentii se pot inscrie pe site-ul oficial https://www.transylvaniaclassic.com/. Iar vehiculele sunt impartite pe categoriile B,C,D,E,F,G si H. Categorii care tin cont de anul de fabricatie al masinii (intre 1900 si 1990).
De asemenea, va exista, la fel ca si la alte mari competitii internationale, categoria Young Timer. Una dedicata masinilor produse dupa 1991. Iar masinile electrice vor avea si anul acesta un loc special la TRANSYLVANIA CLASSIC. Astfel, in competitie se pot inscrie echipaje orice model de masina electrica, indiferent de anul de fabricatie. Obiectivul fiind acela de a promova acest tip de mobilitate.

Inscrierile sunt deja in toi

Incepand cu data de 14 iulie au fost deschise inscrierile pentru competitia de regularitate TRANSYLVANIA CLASSIC. Prima competitie de acest gen din Romania inscrisa in calendarul international al Federatiei Internationale de Vehicule Istorice (FIVA).

Traseul competitiei dedicate vehiculelor istorice si electrice are un traseu de peste 400 kilometri. Spectaculos si plin de provocari. Acesta ii va purta pe concurenti prin cele mai frumoase locuri din judetul Sibiu. Punctele de atractie principale sunt Biertan, Paltinis, Poiana Sibiului si, desigur, celebrul Transfagarasan.

„2020 este un an dificil pentru toata lumea. Si ma bucur ca si in aceste conditii putem continua actiunile de promovare ale celor mai frumoase locuri din judetul Sibiu. Vom lua toate masurile de protectie si vom aplica toate procedurile de siguranta sanitara pentru ca acest eveniment sa fie unul sigur pentru toata lumea. Programul evenimentului este unul provizoriu. El va fi adaptat la prevederile care vor fi in vigoare la data desfasurarii evenimentului. In special cele legate de spectatori”, a spus Sorin Itu, organizatorul TRANSYLVANIA CLASSIC 2020.

Program TRANSYLVANIA CLASSIC 2020

Startul festiv al competitiei este programat joi, 20 august, de la ora 19:00, in Piata Mica din Sibiu. Vineri, 21 august, startul se va da la ora 12:00. Echipajele inscrise in competitia de regularitate vor descoperi Marginimea Sibiului si vor trece prin Sura Mica, Ocna Sibiului, Mandra, Ludos, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobarca, Poiana Sibiului, Tilisca, Saliste, Sibiel, Orlat, Gura Raului, Rasinari si din nou in Piata Mica din Sibiu.

Sambata, 22 august, participantii vor descoperi cealalta jumatate a judetului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfagarasan, pana la Balea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfagarasan fiind in jurul orei 08:00. Dupa coborarea Transfagarasanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Sasaus – Chirpar – Nocrich – Altana – Barghis – Pelisor – Richis. Dupa Biertan, concurentii vor pleca spre Medias si apoi vor reveni la Sibiu, in Piata Mica, pe traseul Seica Mare – Slimnic – Sura Mare.

Festivitatea de premiere este programata sambata, la ora 20:30, in Piata Mica din Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.