Sebis Enduro Challenge

Sebis Enduro Challenge se pregateste de start. Si, o data cu intrecerea programata in finalul acestei saptamani, debuteaza si CNIR Extreme Crosscountry. Intrecerea din judetul Arad este organizata de Lion Racing Team.

Sunt admise la start orice motociclete de enduro sau de motocros, ATV-uri si QUAD-uri in doi sau patru timpi, cu unul sau doi cilindri, care au fost acceptate la verificarea tehnica. Este permisa folosirea oricaror cauciucuri adaptate pentru offroad. Insa este interzisa folosirea cauciucurilor cu cuie/suruburi sau alte asemenea dispozitive.

Concurentii cu ATV si Quad vor concura la Clasa A – Profi si C-Hobby, iar la Moto la Clasa A – Profi si Veterani, B – Expert, C – Hoby, respectiv fete. Concurentii de la moto vor concura impreuna, ierarhiile fiind realizate pentru fiecare clasa. Totodata, ATV C si Quad A+C vor „alerga” impreuna, in timp ce categoria ATV A va concura separat.

Traseu selectiv la Sebis Enduro Challenge

Lion Racing Team organizeaza intreceri de un deceniu. Si, asa cum a obisnuit, an de an nivelul concursurilor creste, propunand noi provocari. In plus, anul 2019 va aduce o schimbare majora in C.N.I.R. de Endurocrosss. Etapa va avea un traseu tehnic adaptat pe clase de participare si poarta un nou nume, EXTREMCROSSCOUNTRY.

Traseul in forma de circuit va avea o lungime in forma de circuit. Initial lungimea era de aproximativ 20 de kilometri, dar organizatorii au decis scurtarea sa. Si aceasta din pricina conditiilor suprafetei de concurs ca urmare a ploilor cazute in ultima vreme. De altfel, aceasta va reprezenta un obstacol suplimentar, alaturi de cele naturale clasice si gradul de dificultate ridicat al traseului.

Suplimentar, va exista un circuit de calificari. Participarea la aceasta sesiune nu este obligatorie. Trebuie precizat insa ca acestea vor oferi ordinea de start in competitie. Cei care nu vor participa la sesiune, vor porni in cursa in spatele celor care au facut-o, in functie de ordinea de inscriere.

Desfasurarea concursului

La Moto A+Veterani + B se va parcurge intregul traseu. In replica, la MOTO C + Fete se va parcurge o singura bucla care este diferita de traseu, datorita gradului de dificultate a acelui sector. Durata competitiei va fi structurata astfel:
-1,5 ore + 1 tur clasa HOBY + FETE
-2 ore + 1 tur Clasa A+B+ Veterani

La Clasa Quad Profi + Hoby si ATV Hoby se va parcurge un traseu cu un nivel endurocross tehnic. Durata competitiei va fi structurata astfel :
-1,5 ore + 1 tur clasa ATV HOBY + Quad Hoby
-2 ore + 1 tur Clasa Qoad Profi

La Clasa ATV Profi, traseul in forma de circuit este extrem de tehnic. Durata concursului este 2 ore + 1 tur. Aceasta clasa va lua startul separat de celelate clase datorita traseului modificat si pentru a asigura conditiile speciale de siguranta pentru piloti.

Program Sebis Enduro Challenge

Inscrieri la secretariatul concursului: ora 08.00-12.00
Antrement liber: ora 08.00-10.00, alternativ, 10 minute pe clasa
Calificari: ora 10.00-10.30 moto
ora 10.30-11.00 Quad
ora 11.00-11.30 ATV
Revizie tehnica: ora 08.00-12.00
Deschiderea oficiala: ora 12.00
Briefing cu sportivii: ora 12.05
Locatie Start – Localitatea SEBIS , jud. Arad – GPS 46.380050 , 22.136380
START: ora 12.15 Clasa Moto
START: ora 15.00 Clasa ATV C + Quad A + C
START: ora 17.45 Clasa ATV A
Final: aproximativ: ora 20.15
Afisarea rezultatelor: ora 21.00

Regulamentul competitiei: Regulament Sebis Ennduro Challenge

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.