A treia etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri 2018 se va desfasura la Arad, in perioada 25-26 mai. Cea de-a 10-a editie a Raliului Aradului Kia va avea la start un total de 64 de echipaje, informeaza Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS).

Evenimentul s-a deschis oficial joi seara, in fata Primariei Arad, acolo unde a avut loc prezentarea echipajelor inscrise.

Vineri dimineata, echipajele vor participa la shakedown alaturi de invitati, urmand ca dupa-amiaza sa ia startul pe primele probe speciale: Frumuseni 1, Sistarovat 1, Frumuseni 2. Apoi, vineri seara va avea loc Superspeciala 4 Arad, proba din centrul orasului, in fata Primariei Arad.

Sambata va fi a doua zi de concurs, urmand ca echipajele sa ia startul pe urmatoarele probe: Conop, Nadas si Sistarovat. Primele trei echipaje vor lua parte la o scurta ceremonie de premiere la ora 18:15, urmand ca festivitatea de premiere a tuturor concurentilor sa aiba loc la ora 21:30 pe podiumul din fata Primariei Arad.

Detalii Raliul Aradului

Lungimea totala a raliului: 498.29 km
Numar de probe speciale: 9
Lungimea totala a probelor speciale: 132.07
Numar de probe Super Speciale: 1
Numar de sectiuni: 3
Numar de zile: 2
Suprafata de desfasurare: 98,07% macadam; 1.93 % asfalt

De pe lista de inscrieri nu vor lipsi cei care au ocupat podiumul etapei din CNRD de anul trecut de la Arad, Bogdan Marisca, Dan Girtofan si Valentin Porcisteanu.

De asemenea, castigatorul primelor doua etape din CNRD si totodata liderul clasamentului general, Simone Tempestini, va fi prezent la bordul Citroenului DS3 R5, la numai o saptamana dupa ce a fost prezent la Raliul Portugaliei din calendarul WRC.

Raliul Aradului Kia este etapa comuna cu Trofeul European de Raliuri – Balkan Rally Trophy, iar competitia este organizata de catre AMC Racing, cu sprijinul Primariei Municipiului Arad si sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Start in Raliul Aradului 2018 raliul-aradului-1-1Start in Raliul Aradului 2018 raliul-aradului-2-1Start in Raliul Aradului 2018 raliul-aradului-3-1Start in Raliul Aradului 2018 raliul-aradului-4-1Start in Raliul Aradului 2018 raliul-aradului-5Sursa foto: Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.