Calendarul Campionatului Mondial de Raliuri va suferi unele schimbari in vederea sezonului urmator, cu Japonia si Chile fiind pe punctul de a se alatura WRC.

Sansele statului Chile de a avea o etapa in WRC sunt destul de ridicate ca urmare a evenimentului organizat in luna aprilie.

Promoterii WRC au in plan pentru anul 2019 marirea numarului de etape din calendar, de la 13 la 14, iar revenirea Japoniei va forta iesirea unei etape europene, cel mai probabil Raliul Corsicai, dupa cum dezvaluie Aurosport.

Motivul? Cheltuielile mari cu logistica si numarul mic de spectatori prezenti la ultimele editii. Contactati de Autosport, organizatorii Raliului Corsicai au refuzat sa comenteze acest zvon.

Planul Japoniei de a avea din nou o etapa in Campionatul MOndial de Raliuri (WRC) are stransa legatura cu Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, niponii incercand astfel sa-si intareasca profilul sportiv.

Etapa din Tara soarelui rasare ar urma sa se tina in apropiere de Tokyo, ci nu la Hokkaido, fosta baza a Raliului Japoniei.

Dar asta nu e tot! Intentia promoterilor WRC e de a mai adauga inca o etapa in sezon, doar ca echipele au anuntat ca nu sunt pregatite inca pentru o asemenea mutare.

In martie sau aprilie 2019 e programat un eveniment la Nairobi (Kenia).

In plus, alte 11 tari, 8 dintre ele din afara Europei, si-au anuntat intentia de a se alatura Campionatului Mondial de Raliuri. Pe langa acestea, Croatia se pregateste intens pentru WRC.

Cele 13 etape din sezonul 2018 al WRC: Monte Carlo, Suedia, Mexic, Franta, Argentina, Portugalia, Italia, Finlanda, Germania, Turcia, Marea Britanie, Spania si Australia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.