Racing League Romania powered by BMW a oferit dueluri la limita si doi noi invingatori in etapa de pe Motorpark. Varianta virtuala a primului circuit auto de viteza din Romania a gazduit a doua etapa a competitiei. Fiind realizat de la zero in simulatorul Assetto Corsa de catre echipa RLR, MotorPark Romania a prezentat o provocare deosebit de dura pentru piloti virtuali si a generat nenumarate rasturnari de situatie pe pista.

10 mii de vizualizari au fost contorizate in streamul oficial de pe pagina de Facebook BMW Romania. Iar odata cu trecerea motorsportului in era digitala, pasionatii au putut urmari in actiune 30 de modele BMW M3 E30 DTM in Racing League Romania – cel mai mare campionat de sim racing din tara.

Totodata, pentru prima oara in existenta de peste un deceniu a campionatului, s-a trecut de borna a 100 de inscrisi. Acestia au parcurs mai bine de 6000 de tururi valide pe Motorpark Romania pentru a fi printre cei mai buni 30.

Cristian Berindea, al doilea pole-position consecutiv

Calificarile au fost primul prilej de a transpune ritmul din timpul saptamanii sub presiunea unei sesiuni scurte, de doar 10 minute, in care gasirea spatiului pe circuit pentru a realiza un tur curat este o provocare. Cristian Berindea a confirmat cu brio ceea ce etalase in precalificari prin al doilea pole-position consecutiv.

El a fost urmat la mai putin de trei zecimi de secunda de Victor Nicolae. Andrei Bechir si Radu Dumitrescu au fost separati de doua zecimi de scunda, pe pozitiile trei si patru. Alex Cascatau, Cristian Moisescu, Victor Taras, Sergiu Nicolae, Leo Borlovan si Mihai Neg au alcatuit grila pana la pozitia a zecea. Marea majorittate a pilotilor au experienta reala pe MotorPark Romania, concurand in diverse campionate autohtone sau participand la track day-uri.

Inca o data campionatul a adus pe circuitul virtual multi piloti cu experienta bogata in diverse competitii de motorsport. Dar si prezenta asteptata a tenismenului ATP Florin Mergea.

Cursa 1

Rocada dintre primele doua pozitii s-a petrecut chiar in primul viraj al cursei din Racing League Romania, cand Victor Nicolae a preluat conducerea intrecerii. Mai in spate Andrei Bechir, Radu Dumitrescu, Cristian Moisescu si Alex Cascatau au format un pluton compact. Unul care a oferit schimbari de pozitie si castig de cauza pentru Dumitrescu. Acesta a preluat ultima pozitie pe podium chiar in primul tur.

Un carambol in pluton l-a propulsat pe Florin Mergea pana pe pozitia a 17-a. De precizat ca tenismenul roman a avut dificultati, plecand de pe locul 24. Momentul cheie al intrecerii la varf i-a vazut pe cei doi protagonisti acrosandu-se in primul viraj dupa ce Berindea a blocat rotile fata pe perioada de franare.

El si Nicolae s-au angajat apoi intr-o cursa de recuperare impresionanta si au terminat pe pozitiile trei si patru. Radu Dumitrescu a profitat la maximum de contextul creat si si-a trecut in cont prima victorie din acest sezon, urmat de Bechir si Berindea. Moisescu si Taras au fost in lupta fruntasa, terminand eventual pe sase si sapte, iar Mihai Neg, Florin Botea si Matei Vornicu au completat primele 10 pozitii.

Cursa 2

Mansa a doua de concurs a fost marcata de mai multe incidente. Cursa cu grila de start inversata s-a dovedit din nou foarte dificil de gestionat pentru piloti. Avand o lansare initiala foarte buna, Alexandru Cascatau a progresat de pe 6 pana pe 2 in primul viraj. Insa o franare ratata a dus la o coliziune cu liderul cursei, Matei Vornicu.

Carambolul rezultat din acest incident, dar si o alta reactie in lant declansata mai in spate au scos multi concurenti din lupta pentru victorie. Ritmul foarte bun afisat de echipa Apex Hunters Red a continuat si in aceasta mansa. Ei au recuperat frumos pana pe pozitiile trei si patru, cu Berindea in frunte.

Cristian Moisescu a condus cursa cu un avans considerabil, iar ritmul lui Cascatau nu i-a permis sa lanseze un atac pentru conducerea intrecerii. Desi a treminat al doilea, o penalizare pentru incidentul din primul viraj este iminenta. Ceea ce, evident, ii va afecta rezultatul cursei dupa judecarea accidentelor.

Pentru prima oara in acest sezon Leo Borlovan ajunge in top cinci, iar Andrei Dinca revine in avanposturi cu o clasare pe locul al saselea. Invingatorul primei manse, Radu Dumitrescu, a avut un parcurs bun, considerand si cele 30kg de balast pe care le-a primit conform regulamentului si a terminat pe sapte, urmat de Nicolae, Taras si Mihnea Georgescu – un nou clasat in top 10.

Campionatul sustine miscarea #StamAcasa

Etapa de pe Motorpark Romania din Racing League Romania powered by BMW poate fi revazuta aici: https://www.facebook.com/BMW.Romania/videos/2215215025248290/

Spectacolul inedit oferit de Racing League Romania continua, campionatul fiind perfect plasat pentru a sustine si miscarea #StamAcasa. Unul menit sa responsabilizeze populatia in vremuri de criza.

Motorsportul virtual pregateste deja a treia etapa, pe legendarul circuit de Grand Prix de la Imola duminica, pe 29 martie, pentru care precalificarile sunt deja deschise. Inscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura si detaille sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: http://bit.ly/Forum_RLR

Noul sezon din Racing League Romania powered by BMW poate fi urmarit integral in transmisiune live pe pagina de Facebook BMW Romania, in fiecare duminica, de la 20:30. Urmatoarea etapa se va desfasura pe Imola pe 29 martie.

Clasamente Racing League Romania

Clasament Piloti (provizoriu)

Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 66p
Victor Nicolae (East Friendly Racing ) – 64p
Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 58p
Cristian Moisescu – 51p
Alex Cascatau (West Competition Racing) – 43p
Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 40p
Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 27p
Victor Taras (Lunar RO Racing) – 19p
Florin Mergea (iRacing Team Romania) – 18p
Lucian Cimpean (Input Lag Motorsport) – 17p

Clasament echipe (provizoriu)

Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 124p
West Competition Racing (Cascatau-Dumitrescu) – 83p
East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 65p
WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 33p
Lunar RO Racing (Taras-Hellmann) – 20p

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.