Marquez FranceGP

Marquez, campionul lumii, a obtinut in Franta victoria 300 pentru Honda. In urma sa, trei motociclete Ducati, pilotate de Dovizioso, Petrucci si Miller. Rossi a fost pe cinci.

Pentru campionul lumii, care a fost cel mai rapid in calificari desi a cazut, a fost al doilea succes consecutiv, dupa cel de la Jerez. Mai mult, este al treilea in ultimele cinci curse. Astfel ca singura pata neagra la dosarul 2019 este cazatura din Texas. Fara acea eroare, acum avea un avans important in ierarhia generala, chiar daca are parte de presiune din partea Ducati. Pana la urma insa conteaza mai putin. Oricum este lider dupa succesele din Spania si Franta.

Presiune pe Marquez in start de cursa

In startul cursei, Marc a trebuit sa faca fata presiunii exercitate de Jack Miller. Duelul a fost cu atat mai palpitant cu cat cursa s-a disputat pe o vreme cu cer inchis, iar pista era umeda din pricina averselor cazute anterior.

De altfel, acest fapt a condus la abandonul lui Karel Abraham din primul tur. Iar mai apoi, a lui Francesco Bagnaia. In al carui incident a fost, involuntar, lovit si Maverick Viñales. Astfel ca Maverick este la a doua patanie de acest gen, dupa cea din Argentina, cu Morbidelli.

In timp ce asistam la aceste evenimente, Marquez a ridicat turatia. Si chiar daca cei de la Ducati au incercat sa-i puna la indoiala suprematia, s-a distantat de urmaritori. S-a dus glont catre victorie. A doua a familiei, dupa ce fratele sau, Alex, se impusese in Moto2.

Duel Ducati pentru podium

Dovizioso si Petrucci au luptat pentru locul doi. Dovi a reusit sa aiba castig de cauza, dar Petrucci a avut motive de satisfactie. Pentru el este prima clasare pe podium cu motocicleta de uzina. Si cum locul patru a fost tot al lui Ducati, probabil ca cei de la Philip Morris sunt extrem de dezamagiti. Si aceasta pentru ca din pricina legii, in Franta nu au putut afisa mesajul „Mission Winnow” intr-un moment in care puteau beneficia de o vizibilitate enorma.

Altfel, Rossi s-a clasat pe cinci. Iar Fabio Quartararo a avut iar o cursa de urmarit. A reusit cel mai bun timp pe turul de circuit, 1:32.355, si o impresionanta serie de tururi sub 1:32.5. Ceea ce inseamna un ritm similar cu al lui Marc Marquez! A terminat pana la urma pe 8, dupa depasiri spectaculoase impotriva lui Lorenzo si Crutchlow. Si aceasta dupa ce la un moment dat era pe 16!

Clasamente France GP 2019

Marc MARQUEZ Honda 41’53.647
Andrea DOVIZIOSO Ducati +1.984
Danilo PETRUCCI Ducati +2.142
Jack MILLER Ducati +2.940
Valentino ROSSI Yamaha +3.053
Pol ESPARGARO KTM +5.935
Franco MORBIDELLI Yamaha +7.187
Fabio QUARTARARO Yamaha +8.439
Cal CRUTCHLOW Honda +9.853
Alex RINS Suzuki +13.709
Jorge LORENZO Honda +15.003
Aleix ESPARGARO Aprilia +29.512
Johann ZARCO KTM +33.061
Hafizh SYAHRIN KTM +35.481
Miguel OLIVEIRA KTM +36.044
Joan MIR Suzuki 1 Tour

Clasament general
Marc MARQUEZ (Honda) SPA : 95 points
Andrea DOVIZIOSO (Ducati) ITA : 87 points
Alex RINS (Suzuki) SPA : 75 points
Valentino ROSSI (Yamaha) ITA : 72 points
Danilo PETRUCCI (Ducati) ITA : 57 points
Jack MILLER (Ducati) AUS : 42 points
Cal CRUTCHLOW (Honda) GBR : 34 points
Franco MORBIDELLI (Yamaha) ITA : 34 points
Pol ESPARGARO (KTM) SPA : 31 points
Maverick VIÑALES (Yamaha) SPA : 30 points

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.