Hellas Adventure Raid a ajuns la final. Dupa zile de intreceri in care concurentii au „alergat” pe trasee care i-au purtat de la nivelul marii la altitudine de peste 2.400 de metri.

Victoria i-a revenit italianului Leonardo Tonelli. Un pilot tanar dar care are la activ doua titluri in Campionatul Italiei Motorally. Acesta a terminat competitia cu un timp total de 27h 08:48.24, cu 18:31.04 mai rapid decat cehul Milan Engel. Un pilot care are la activ patru prezente in Dakar, dar si titlurile nationale la enduro si cross-country.

Ultima treapta a podiumului la categoria moto/quad a fost ocupata de un alt italian, Matteo Cura. Intre Engel si Cura a fost o lupta mult mai stransa, adjudecata de primul la o diferenta de numai 6 secunde si 22 de sutimi! Chris Birch, pilotul Red Bull care s-a clasat de 7 ori pe podiumul Red Bull Romaniacs si a castigat competitia in 2010, s-a situat doar pe locul 4. Birch este castigator de 8 ori al titlului in tara sa natala, Noua Zeelanda si s-a impus de 3 ori in Roof of Africa. In plus, are succese la o multime de curse enduro de traditie si este cel mai de succes neo-zeelandez in Dakar Rally (locul 27 la general si al doilea la debutanti in 2012).

Ionut-Mihai Florea (foto) s-a clasat pe pozitia a 36-a. Florea, singurul roman care a luat startul la editia din acest an, a concurat pe o motocicleta KTM R 690 Enduro. O pozitie meritorie intr-o competitie la capatul careia au fost clasati 152 de piloti.

Hellas Adventure Raid: Aventura a ajuns la final Florea

La categoria SSV, podiumul a fost ocupat de Michel Pythoud Antoine Micheloud (Chile), urmat de Jerome Pelichet Pascal Larroque (Franta) si Guy Bitton Raz Heymann (Irlanda). Au fost clasati 12 piloti.

Clasamente complete: Final Official Merge Result

Florea, pe podium la Clasa M5 in European

Competitia a contat si ca a doua etapa a Campionatului European de Rally Raid. In cadrul acestei intreceri, Ionut Florea s-a clasat al 3-lea la Clasa M5, dupa austriacul Ferdinand Kreidl si italianul Daniele Boila. Totodata, el s-a clasat pe locul 16 in ierarhia generala. Una in care podiumul a fost similar cu cel al concursului general.

Italianul Edoardo Cavicchi s-a impus la M1, compatriotul sau Massimo Prazzoli la M2, iar cehul Engel La M3. Tonelli, castigatorul intrecerii absolute si-a trecut in cont victoria la M4, iar italianul Michele Cotti la M6.

Clasamente Campionatul European: Final Official FIM Merge Result

Galerie foto completa a Hellas Rally
Hellas Rally in imagini video

Si-acum, sa vedem cum au aratat ultimele zile de concurs. Ca si in precedentul material dedicat competitiei, va oferim filmele puse la dispozitie de organizator.

Hellas Rally ziua 3

Hellas Rally ziua 4

Hellas Rally ziua 5

Hellas Rally ziua 6

Hellas Rally culise

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.