Hellas Adventure Raid propune si in acest an 7 zile de aventura in muntii din centrul Greciei. O competitie cu traditie si un sarm deosebit.

Hellas Adventure Raid 2019, spectacol in Grecia Hellas-Adventure-RaidIntrecerea, spun atat organizatorii, dar si cei care au luat startul vreodata, este o experienta personala. Traseele te poarta prin munti, paduri, vai, dar si plaje, in sase de zile de lupta cu cronometrul. Sase zile in care se va merge de la nivelul marii la altitudine de peste 2.400 de metri. Zilnic se parcurg intre 160 si 250 de km, 90% din distanta fiind in off-road.

Caracteristici traseu

Etapa   Distanta    Tip traseu (viteza)  Tip traseu (teren)

1         150km      lent                         soft
2         220km      medie, rapida           noroi, teren dur, off road
3         250km      medie, rapida           off road, soft
4         120km      medie                      teren dur, soft
5         200km      medie                      off road, teren dur, varfuri de munte
6         180km      medie, rapida           off road, teren dur, varfuri de munte
7          80km       medie                      soft

Doua categorii la Hellas Adventure Raid

Hellas Adventure Raid 2019, spectacol in Grecia Hellas-Adventure-Raid1La intreceri, materialul de concurs este impartit in doua categorii. Este vorba despre sectiunea Moto-Quad, respectiv de SSV. Traseul este parcurs pe baza Road Book-ului, care ramane secret pana la momentul incredintarii de catre organizatori.

GPS-ul este utilizat exclusiv pentru tracking. Fiecare concurent va primi de la organizatori un device care urmeaza sa fie utilizat pentru siguranta si verificarea respectarii restrictiilor de viteza.

Lista de inscrieri este disponibila aici. Evident, vom reveni cu amanunte la inceputul saptamanii viitoare, dupa finalul competitiei.

Hellas Adventure si pentru fani

Organizatorii le propun si fanilor o experienta speciala. Aceasta le permite, in premiera, sa ajunga pe traseul de concurs pentru a-i urmari la lucru pe profesionisti. Intre care se numara nume precum Chris Birch, Dirk von Zitzewitz sau Heinz Kinigardner. Evident, fanii vor parcurge doar bucati din traseu, fara sa fie cronometrati, si vor ocoli zonele dificile.

Exista insa si variante speciale de traseu, care sa ofere o perspectiva turistica mai pronuntata acestei calatorii. In acest caz traseul este cu precadere on-road, si doar in cateva momente, dedicate urmaririi competitiei, se va merge off-road, catre traseu.

Si in cazul fanilor, fiecare participant a primit tracker, astfel ca pozitia sa este monitorizata permanent, in timp real, de catre organizatori. In plus, ei beneficiaza de o echipa medicala dedicata, dar si de un helicopter pentru situatii de urgenta.

Navigatia se face pe trasee GPS, care sunt updatate zilnic. Noutatea este disponibilitatea unor road book-uri pentru traseele off-road. Acestea sunt disponibile atat in varianta print, cat si in cea electronica.

Bivuac de 50.000 de metri patrati

Concurentii, dar si fanii se vor caza intr-un bivuac de 50.000 de metri patrati. Acesta gazduieste startul/sosirea, dar si un punct de informare si o infrastructura complexa. Nu lipsesc toalete, dusuri, curentul electric, apa si cateringul pentru cei care campeaza – cort sau camper.

In premiera, bivuacul va oferi o zona cu mancare locala, dar si una pentru gratare sau focuri de tabara. Astfel ca fanii vor putea lua cina alaturi de eroii rally-raid-ului. Totodata, nu lipsesc activitatile outdoor sau culturale.

VIDEO ZIUA 1

VIDEO ZIUA 2

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.