Cupa NSM Carei

Cupa NSM Carei la rally raid isi propune la aceasta editie un dublu rol. Caci, dincolo de disputa sportiva, competitia este un test referitor la capacitatile logistice si de organizare ale clubului NSM Motorsport, in vederea mutarii ca si locatie a traditionalului Baja Satu Mare, din zona Codru pe Campia de Vest.

Cartierul general va fi la Carei, un oras cochet si ospitalier. Secretariatul, startul, sosirea si parcul de asistenta tehnica vor fi amplasate in curtea Castelului Karoly din Carei, edificiu spectaculos din punct de vedere istoric si turistic.

Cupa NSM Carei la rally raid, detalii esentiale CUPA-NSM-1024x647
Cupa NSM Carei propune o suprafata de concurs ofertanta

Competitia se va derula in zona geografica situata intre Sanislau, Piscolt si Valea lui Mihai. Una care propune zone deschise, cu drumuri de nisip care leaga fermele si localitatile din zona.

Aceasta asigura o calitate foarte buna a suprafetei care se preteaza competitiilor de raliuri, oferind satisfactii deosebite in pilotaj. Totodata, are o configuratie usor de asigurat din punct de vedere al securitatii concurentilor, spectatorilor si tertilor. Lungimea totala a traseului este de 355 km din care 235 km probe speciale.

Programul competitiei

Astazi a fost ziua de inscrieri, dar si a primilor kilometri de proba. La ora 16:00 concurentii vor pleca pe proba de legatura in lungime de 20 km ce duce la Resighea. Aceasta este locatia de start in probele speciale. Si tot aici se va derula prologul in lungime de 9 km, care va stabili ordinea de start pentru ziua de sambata.

Ziua de sambata incepe la ora 9:00 cu prima proba speciala. Aceasta este o bucla in lungime de 113 km, startul si sosirea avind loc in acelasi punct. Dupa prima proba, concurentii revin in Carei pentru asistenta tehnica, dupa care se deplaseaza din nou la Resighea pentru proba speciala numarul 2. Acesta propune acelasi traseu de 113 km, dar in sens invers.

Concurentii se pot inscrie cu autoturisme de teren sau de raliuri si SXS-uri, la grupele de avansati, debutanti sau promo – clasa de amatori.

Grupele de avansati si debutanti presupun autovehicule cu rollcage si echipament complet de securitate. Acestia vor parcurge traseul in totalitate, fara restrictii. Grupa Promo cuprinde concurentii amatori, posesori de premise de conducere valabile si autovehicule inmatriculate, echipati cu casti de protectie. Acestia vor parcurge doar jumatate din traseul probelor speciale, in regim de viteza medie impusa. Dupa inscriere, acestia vor beneficia de un instructaj special privind navigatia, pilotajul si securitatea in competitie.

Spectatorii vor putea accesa traseul probelor in zonele special amenajate, foarte usor din drumurile judetene si nationale asfaltate, pe raza localitatilor Sanislau, Piscolt, Resighea, Curtuius si Valea lui Mihai, pe baza informatiilor si materialelor oferite de organizator.

Regulament particular: REGULAMENT-PARTICULAR-CUPA-NSM

Sursa: NSM Motorsport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.