Dublul campion national de raliuri si campion mondial WRC Junior, Simone Tempestini, a castigat prima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop, care s-a desfasurat in acest weekend la Rasnov, si a beneficiat de un record de participanti.

La bordul unui bipost Radical SR 4, cu care a castigat, in premiera, si anul trecut runda de la Teliu, pilotul clujean a fost cel mai bun dupa cele doua manse de concurs, informeaza Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS).

La prima urcare a traseului care masoara o lungime de 3,75 km, cu o diferenta de altitudine de 235 de metri, Simone  Tempestini a fost cronometrat cu 1:48,398, in timp ce la a doua a terminat in 1:47,921.

De altfel, Simone Tempestini nu a avut rival nici in mansele de recunoasteri si antrenamentele cronometrate, reusind sa se impuna de fiecare data. In acest moment, sportivul de la Napoca Rally Academy conduce si in clasamentul Campionatului National de Raliuri Dunlop dupa a castigat prima etapa de la Brasov.

Simone Tempestini a castigat prima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta tempestini2

Podiumul etapei de viteza in coasta de la Rasnov a fost completat de Andrei Dumitrescu (Tatuus), care a terminat cele doua urcari cu un total de 03:41,818, si Lucian Radut (Mitsubishi Lancer Evo), la o diferenta de numai cateva miimi de secunda, cu 03:41,842.

Revenit dupa nu mai putin de un deceniu in motorsport, Mihai Leu, fost campion national de raliuri, a decis sa participe in acest an la viteza in coasta. Cel care a scris istorie si in box a concurat la Rasnov la bordul unui Ferrari 458 Challenge si a obtinut un excelent loc 6. Un alt pilot de renume care s-a intors in competitii, Titi Aur, a terminat pe locul 16.

In Top 10 s-au mai clasat Costi Stratnic (Dacia STCC), Alexandru Pitigoi (Porsche 911 GT3), Dan Girtofan (Skoda Fabia R5), Septimiu Marghitas (Seat Leon), Vali Porcisteanu (Skoda Fabia R5) si serban Andrei (Skoda Fabia).

In total, nu mai putin de 110 piloti s-au aflat la startul Trofeului Serus de la Rasnov. Dintre acestia, 85 au participat la Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop, 5 la Viteza in Coasta pentru Istorice si 20 la divizia a doua a campionatului de viteza in coasta.

Simone Tempestini a castigat prima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta vitezaSimone Tempestini a castigat prima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta viteza2Simone Tempestini a castigat prima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta viteza3

Evenimentul organizat de Auto Blic Brasov s-a desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Ministerului Tineretului si Sportului.

Urmatoarea etapa va avea loc pe 19-20 mai la Teliu, tot in judetul Brasov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.