Pilotul bucurestean Iulian Jumuga s-a impus in European Battle, prima etapa a Campionatului National de Drift, care s-a desfasurat pe circuitul din Mariapocs si la care au participat 72 de piloti din 8 tari.

In fata unor concurenti cu masini mult mai puternice si cu experienta in campionatele continentale, Iulian, la numai 22 de ani, a reusit marea surpriza a evenimentului unde au fost prezenti peste 7.000 de spectatori, informeaza Romanian Drift Community.

Locul 10 in calificari, acesta, la bordul unui BMW e36 de 555 de cai putere, a trecut pe rand de Miklos Laszlo, Alexandru Podar, Calin Ciortan, Sorin Ene si Csaba Vigh in marea finala.

„Sunt foarte fericit, e cea mai frumoasa etapa din cariera mea. Am venit aici sa ma distrez, nu am avut ca obiectiv sa castig si poate ca in felul asta nu am avut nicio presiune stiind ca voi intalni numai campioni in fiecare battle”, a declarat Jumuga imediat dupa ceremonia de premiere.

Un pilot de doar 22 de ani s-a impus in prima etapa a Campionatului National de Drift drift-jumuga

La etapa de la Mariapocs, organizata in parteneriat de Romanian Drift Community cu omologii din Ungaria, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, au fost prezenti la start piloti din Romania, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Croatia si Serbia.

Este al doilea an in care un astfel de eveniment are loc in parteneriat la Mariapocs. Anul trecut, Rares Girda a fost pe locul secund, fiind singurul roman care a terminat in Top 8.

„Ne bucuram de acest rezultat si asta ne da incredere ca driftul din Romania este pe drumul cel bun si creste din punct de vedere valoric prin faptul ca avem parte de o concurenta acerba. Parteneriatul cu partea ungara va continua, iar la etapa de pe Transalpina vor veni o buna parte dintre strainii care au fost astazi aici”, a declarat si Andrei Balica, presedintele Romanian Drift Community.

Un alt roman care a reusit o performanta notabila este Sorin Ene, campionul din 2015 reusind sa se claseze pe locul 4 dupa ce in finala mica i-a cedat motorul la primul battle. Al cincilea clasat a fost campionul en-titre Calin Ciortan.

Un pilot de doar 22 de ani s-a impus in prima etapa a Campionatului National de Drift drift2

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Drift 2018 se va disputa in perioada 19-20 mai, la Brasov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.