Iulian Jumuga si Calin Ciortan isi vor disputa, in acest weekend, titlul de campion national la drift

Etapa a cincea si totodata prima pe circuit stradal din acest sezon in Campionatul National de Drift, va avea loc in weekend la Rovinari, in Gorj.

Dupa primele patru runde, Jumuga este lider in clasamentul general, cu 342 de puncte, urmat de campionul en-titre Ciortan, cu 269, astfel ca rezultatul de la Rovinari poate fi decisiv.

Daca Jumuga va obtine un nou succes, atunci poate deveni cel mai tanar campion din istoria acestei discipline sportive in Romania. In schimb, Ciortan poate recupera in clasament daca se impune la Rovinari si va ramane in cursa pentru cel de-al patrulea titlu din cariera, un record absolut in tara noastra. Astfel, duelul decisiv s-ar putea prelungi pentru etapa finala, care va avea loc la Baia Mare intre 22 si 23 septembrie.

„Nu m-am gandit la matematica, merg acolo sa dau totul si sa nu dezamagesc avand in vedere pozitia in care ma aflu. Cu siguranta, presiunea este pe mine si voi fi nevoit sa merg tare. Vreau sa imi mentin calmul si concentrarea care m-au adus aici. Fiind o etapa stradala, este clar ca efortul va fi mult mai mare, tocmai de aceea am facut setari la masina pentru cerintele circuitului”, a afirmat Jumuga, care la 23 de ani, poate deveni cel mai tanar campion din Romania al clasei Pro.

„E o premiera pentru noi sa ne dam pe acest circuit stradal special adaptat pentru o etapa de drift si, cu siguranta, va fi foarte interesant de urmarit pentru ca gradul de periculozitate este ridicat. Abia astept etapa, la fel ca ca pana acum, voi da totul pentru un spectacol de calitate si sper sa iau cat mai multe puncte”, a spus si Ciortan, triplu campion nationala in 2012, 2013 si 2017.

Al treilea clasat in topul general, Catalin Trifan, cu 247 de puncte acumulate, are si el sperante ca poate obtine, la Rovinari, punctele necesare care sa-l aduca in fata primului sau titlu de campion. De la etapa nu vor lipsi nici Razvan Fratianu, Sorin Ene, Traian Buse, Radu Moise, Razvan Stan si Gabi Imre, toti aflati in Top 10 in momentul de fata.

Pentru a spori gradul de securitate al evenimentului, pe intreg circuitul vor fi montati parapeti masivi de 525 de kilograme pe baza de ciment si sticla reciclata granulata.

„Cu siguranta, traseul este pe atat de spectaculos, cat va fi de periculos, astfel ca , in urma unui parteneriat cu New NCR Reciclare am reusit sa aducem acesti parapeti, astfel ca masurile de siguranta sunt la superlativ”, a explicat Andrei Balica, presedintele Romanian Drift Community.

Battle-urile care vor decide castigatorul etapei a 5-a vor avea loc duminica dupa-amiaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.