Calin Ciortan a obtinut prima pozitie in etapa a doua a Campionatului National de Drift, organizata in weekend pe circuitul Prejmer din Brasov, reusind totodata sa devina lider in clasamentul general.

Campionul national en-titre a intampinat cele mai multe probleme in Top 8, acolo unde l-a avut ca adversar de battle pe vicecampionul Traian Buse. Pentru stabilirea castigatorului dintre acestia, a fost nevoie de un “one more time”, acolo unde Ciortan a fost mai bun.

in ultimul act al competitiei la Prejmer, campionul s-a duelat cu una dintre revelatiile campionatului trecut, Radu “Evil Santos” Moise, aflat pentru prima oara in cariera intr-o finala din Campionatul National de Drift.

Calin Ciortan s-a impus in ambele ture, cei aproximativ 2.000 de spectatori aplaudand insa la scena deschisa evolutia celor doi exponenti a doua generatii diferite din driftul autohton.

Podiumul a fost completat de Catalin Trifan, care nu a mai disputat finala mica impotriva colegului de echipa Ilarion Grigorici dupa ce acesta din urma a intampinat probleme tehnice la masina de concurs.

In total, 42 de piloti din Romania si Bulgaria au fost prezenti la startul celei de-a doua etape din Campionatul National de Drift, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Bulgarii au dominat clasa Semi Pro, acolo unde s-a impus Ivan Ivanov, urmat de Nikolay Karadjkov, singurul tricolor de pe podium fiind Madalin Grigore.

Rezultatele sunt neoficiale pana la aprobarea lor de catre Comisia de Competitii din cadrul FRAS, care se reuneste in fiecare marti.

Calin Ciortan s-a impus in etapa de drift de la Prejmer calin-ciortan

Etapa de la Prejmer a bifat si o premiera pentru driftul romanesc, evenimentul fiind transmis in direct de Telekom Sport.

In clasamentul general, Calin Ciortan a preluat fotoliul de lider, cu un total de 169 de puncte, urmat de Iulian Jumuga, castigatorul primei runde, cu 160 de puncte, iar al treilea este Radu Moise cu 121 de puncte. Pretendenti la titlu, Sorin Ene si Traian Buse se afla pe locurile 6, respectiv 7, intre ei si podium aflandu-se pilotii Audio Class Drift Team, Catalin Trifan si Ilarion Grigorici.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Drift va avea loc pe 16-17 iunie pe Transalpina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.