Toyota Hilux Fernando Alonso

Toyota Hilux, modelul care a castigat editia 2019 a Dakar, a fost testata de Fernando Alonso. Fostul pilot de Formula 1 alearga actualmente in FIA World Endurance Championship (WEC). Este liderul clasamentului pilotilor, alaturi de colegii sai de la Toyota Gazoo Racing, Sébastien Buemi si Kazuki Nakajima.

De altfel, testul a fost pus la cale tocmai de Toyota Gazoo. Mai precis de catre filiala din Africa de Sud, care l-a insarcinat pe fostul castigator din Dakar, Giniel de Villiers, sa-i ofere lui Alonso sfaturile de care avea nevoie.

Toyota Hilux, castigatoarea Dakar, testata de Fernando Alonso! Toyota-Hilux-Alonso-1024x598
Toyota Hilux pentru Alonso in Dakar?

Modelul testat este propulsat de un V8 de 5 litri care ofera 385 CP si are un cuplu maxi de 620 Nm. Alonso l-a pus la incercare pe doua trasee in desert cu lungimi de 8, respectiv 17 km.

„Am urmarit Dakar iar acum am avut sansa sa pun la incercare masina castigatoare. Nu este prima data cand am oportunitatea de a testa masini din alte genuri de competitie. Dar acesta a fost un moment special. Totul a fost diferit fata de ceea ce am intalnit pana acum. Poate tocmai de aceea a fost o experienta speciala”, a spus Alonso. Pentru a continua: „Am crescut in viteza tur dupa tur. Nu este usor sa <<citesti>> dunele si denivelarile, sa stii cum sa le abordezi. Am capatat incet-incet incredere. Iar calitatile masinii mi-au fost de un real ajutor”.

Toyota Hilux, castigatoarea Dakar, testata de Fernando Alonso! Toyota-Hilux-Alonso-1-1024x598Glyn Hall, seful echipei Toyota Gazoo Racing South Africa, spune ca a fost o experienta deosebita. A descoperit un Alonso pregatit pentru aceasta incercare si capabil sa progreseze pe masura ce testa.

In ceea ce priveste o posibila experienta a lui Alonso in Dakar nu exista un anunt oficial. Nu este insa exclusa, potrivit jurnalistilor spanioli. Chiar daca Fernando nu are experienta in raliuri. O decizie ar urma sa fie luata in lunile care urmeaza. Iar daca proiectul va deveni realitate, probabil ca un debut al lui Fernando in Dakar nu se va produce mai repede de 2021.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.