Jorge Lorenzo a suferit o interventie chirurgicala la incheietura mainii stangi si va rata Grand Prix-ul de MotoGP programat duminica in Australia.

Locul lui Jorge Lorenzo in echipa Ducati va fi luat de Alvaro Bautista, din postura de rider inlocuitor.

In varsta de 33 de ani, riderul spaniol a participat si la cursa de saptamana trecuta din Japonia, unde a obtinut locul 5.

„A participa la o cursa oficiala pentru Ducati e un vis devenit realitate pentru mine. Vreau sa le multumesc celor de la Ducati pentru aceasta oportunitate si sunt nerabdator. Acest weekend va fi doar pentru a invata si a ma bucura, fara nicio presiune si fara a tinti vreun rezultat particular. Anul viitor nu voi fi in MotoGP deoarece voi concura cu Ducati in Superbike, asa ca aceasta cursa e ca un fel de premiu pentru mine”, a declarat entuziasmat Alvaro Bautista.

In ceea ce-l priveste pe Jorge Lorenzo, s-a intors la casa din Lugano si incearca sa se recupereze rapid, pentru a putea participa la Sepang peste 10 zile.

Dar daca nu va exista o imbunatatire clara in urmatoarele cinci sau sase zile, atunci Jorge Lorenzo se va focusa pentru a fi pregatit pentru ultima etapa a sezonului, de la Valencia.

Campionul spaniol a cazut la Buriram, la antrenamentele pentru Grand Prix-ul Thailandei, din cauza unei probleme mecanice.

Cu trei etape ramase pana la finalul sezonului, Marc Marquez si-a asigurat deja cel de-al 5-lea titlu din palmares.

Etapa din Australia e programata duminica, in timp ce ultimele doua runde, din Malaezia si Valencia, se vor desfasura pe 4 noiembrie, respectiv 18 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.