Campionatul Național de Raliuri pe Asfalt (CNRB Asfalt) a fost gândit și creat pentru a veni în întâmpinarea sportivilor care nu au mașini compatibile pentru macadam. Dar și pentru faptul că o etapă de asfalt este mult mai accesibilă din punct de vedere financiar.

Campionatul Național de Raliuri pe Asfalt (CNRB Asfalt) își va desemna proprii câștigători sau campioni pe clase și în clasamentul general. La fel cum se întâmplă și în cazul CNRB sau CNR2B. Clasele din CNRB Asfalt 2021 sunt identice cu cele din CNRB 2021.

Punctele acordate în Campionatul Național de Raliuri pe Asfalt

Punctele acordate la fiecare etapă vor respecta același algoritm ca în cazul CNRB 2021. Punctele anuale acordate sunt detaliate la Art 3.2.1 din Regulamentul CNRB 2021 astfel:

-pentru stabilirea clasamentului la finalul sezonului se iau în calcul toate etapele de asfalt cu coeficienții aferenți atribuiți în CNRB: Bucovina 0,6 și Maramureș 0,6 ‐ Harghita 1 ‐ Brașov 1 ‐ Cluj 1,2 ‐ Argeș 1,2.

Licențiere 

Pentru 2021, FRAS a decis ca sportivii care au deja licență CNRB pot puncta și în cadrul CNRB pe Asfalt fără să mai plătească altă taxă pentru licențiere. Ei vor achita doar taxa de înscriere la organizator pentru ambele campionate.

Totuși, licența anuală pentru CNRB pe Asfalt rămâne obligatorie doar pentru sportivii care aleg să participe exclusiv în CNRB pe Asfalt. Taxa este de 600 lei, la care se adaugă taxele pentru cei doi mecanici și asistența tehnică. În plus, urmează să achite organizatorului etapei taxa de înscriere.

Sportivii care nu posedă licență anuală în CNRB pe Asfalt 2021 se pot înscrie ca ONE EVENT (OE) la orice etapă din CNRB pe Asfalt. Evident, cu respectarea tuturor condițiilor de eligibilitate, după cum urmează: licența 300 lei + asigurarea 50 lei.

Taxe Campionatul Național de Raliuri pe Asfalt

Sportivii care se înscriu la etapele din CNRB pe Asfalt vor achita organizatorilor următoarele taxe:

– Raliuri de coef. 1, BRAȘOV și HARGHITA
• Clasele RC2, RC2N, RC3, RGT, RC4, NAT11 (taxa GPS inclusă) ‐ 2000 lei
• Clasele RC5, Nat12, Juniori și cupe monomarcă (taxa GPS inclusă) ‐ 1300 lei

– Raliuri de coef 1,2 ARGEȘ și CLUJ
• Clasele RC2, RC2N, RC3, RGT, RC4, NAT11 (taxa GPS inclusă) ‐ 2350 lei
• Clasele RC5, Nat12, Juniori și cupe monomarcă (taxa GPS inclusă) ‐ 1550 lei

– Raliuri de coef 0,6 BUCOVINA și MARAMUREȘ
• Clasele RC2, RC2N, RC3, RGT, RC4, NAT11 (taxa GPS inclusă) ‐ 1650 lei
• Clasele RC5, Nat12, Juniori și cupe monomarcă (taxa GPS inclusă) ‐ 1100 lei

Sportivii care se înscriu la o etapă în CNRB și, în același timp, și în CNRB pe Asfalt vor achita taxa aferentă etapei CNRB + 500 lei.

Desigur, în cadrul CNRB pe Asfalt 2021 se pot forma echipe, taxa fiind de 1000 lei, dar în aceleași condiții cu cele din cadrul CNRB.

La fiecare etapă se vor premia toate clasele, Juniorii, Debutanții, 2FW și 2RD la care au luat startul minimum 5 echipaje.

Titlurile naționale se vor acorda tuturor claselor/clasamentelor la care au luat startul minimum 5 echipaje la minimum 4 etape din sezon. În orice altă situație, FRAS/Comisia de Raliuri va stabili alte premii.

Organizatorii sunt obligați să menționeze titlul campionatului în regulamentul particular.

Taxa Permisului de Organizare pentru o etapă distinctă CNRA 2021 este 60% din permisul de organizare al unei etape de coef. 1 din CNRB 2021. Contravaloarea Permisului de Organizare pentru o etapă comună CNRB/CNRB Asfalt este echivalentă cu taxa Permisului de Organizare CNRB + 20%.

Sursa: FRAS

Sursa foto. Pixi Media

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.