Baja Troia Turkey 2019 este etapa cu numarul 5 in East European Tout Terrain Series. „Race in the Land of Legends”, este promovata intrecerea care se va incheia duminica si la care participa si echipajul Best Ride Robert Ciobanu – Eniko Antal. Cei doi sunt la doua puncte de primul loc la categoria TH3 si vizeaza in aceasta finala a EETTS un rezultat care sa le permita sa urce pe prima pozitie.

Baja Troia Turkey isi pastreaza pentru al doilea an la rand statutul de intrecere internationala. Si se desfasoara in aceeasi zona, Çanakkale. Competitia a debutat ieri si se va incheia duminica, dupa patru zile pline. La start sunt cei mai buni sportivi turci, dar si concurenti din Grecia, Bulgaria, Italia, Franta, Israel, Cipru si, dupa cum aminteam deja, Romania.

600 de km de proba speciala

Distanta totala care trebuie parcursa in cele 4 zile este de 850 km. Din care nu mai putin de 600 de km reprezinta lungimea sectiunilor competitive ale caror rezultate ne vor oferi configuratia finala a ierarhiilor.

Ziua de ieri a fost dedicata Startului festiv si Prologului. Astazi in program sunt doua probe speciale, fiecare in lungime de 120 km. Maine se vor derula alte doua probe, de aceasta data cu o distanta de 80 km, dar si Superspeciala care masoara cu putin peste 7 km.

In fine, competitia se incheie duminica. Zi in care sunt programate alte doua probe speciale. Acestea vor avea o lungime de 85 de kilometri. La start sunt vehicule FIA T1, T2, T3, TH (vehicule cu omologare expirata), Z1, SSV, Buggy.

Organizator cu traditie

Intrecerea este organizata de ISOFF, primul club de off-road din Turcia. Unul infiintat in 1993. Si care are la activ pana acum, din punct de vedere organizatoric, sute de intreceri. Fie ca vorbim despre cele 4×4 locale si nationale, de cele de tip Trophy sau Rally Raid, ori despre expeditii.

Prima intrecere de tip Baja din Turcia a fost organizata de ISOFF in 2006, in zona Karasu – Adapazari, si avea 350 km lungime. Si, iata, acum avem parte de o intrecere cu probe speciale de 600 de km in calendarul international.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.