La expirarea termenului regulamentar, pe lista de inscrieri in Raliul Perla Harghitei, figureaza 74 de echipaje. Competitia se va desfasura in perioada 12-13 iulie.

Intrecerea conteaza ca a patra etapa in Campionatul National de Raliuri Dunlop, Campionatul National Rally 2 Dunlop si Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorie. Competitiile sunt derulate sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Chiar daca data limita a inscrierilor s-a incheiat, echipajele intarziate au ocazia de a se inscrie in continuare, contra unei sume suplimentare.

9 masini in specificatie R5 la start

Nu mai putin de 9 masini in specificatie R5 se vor duela pentru victorie pe probele speciale ale competitiei. Simone Tempestini, campionul national in exercitiu, revine in campionat. La precedenta runda a absentat din pricina programului din WRC. Tempestini isi propune sa reediteze succesul de anul trecut.

Cu gândul la succes sunt si ceilalti doi ocupanti ai podiumului provizoriu al campionatului. Este vorba despre Vali Porcisteanu, invingator in etapa disputata in zona Bacaului. Celalalt pilot la care facem referire este Dan Girtofan. Acesta a urcat pe podium la fiecare dintre rundele precedente si vine dupa un loc 2 in Rally Sliven.

54 de echipaje in CNRD

Tot cu modele R5 vor alerga si Sebastian Barbu, care vizeaza revansa dupa abandonul din runda precedenta, recordmanul de titluri nationale absolute, Titi Aur, Bogdan Marisca, si el revenit dupa ce a absentat la Bacau, Cristi Dolofan. Lista la Raliul Perla Harghitei este completata de doi piloti din Ungaria, David Botka si Zsolt Marozsi.

Pe lista de inscrieri din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2019 figureaza 54 de echipaje si 3 echipe. Alti 5 piloti vor lupta pentru victoria din Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorice, iar 15 echipaje si doua echipe sunt in cautarea succesului in Campionatul National Rally 2 Dunlop.

Transmisii live online

Organizatorii au pregatit un traseu cu o lungime totala de 413, 51 km, din care 121, 65 km distanta de parcurs a probelor de clasament. Sunt in total 12 ”speciale”, din care distincte, fiecare dintre ele oferind concurentilor, dar si publicului zone deosebit de spectaculoase.

Echipajele participante la raliu vor fi intâmpinate la startul festiv din Piata Marton Aron, joi 11 iulie, incepând cu ora 20:00. Vineri, dupa Shakedown, startul raliului se va da din parcul de service (str. Rakoczi Ferencz) la ora 14:30.

Configuratia raliului Perla Harghitei este una variata, avand in componenta atat probe de viteza (PS1 Bucin si PS5/8/11 Sanpaul), cat si probe extrem de tehnice (PS6/9/12 Lueta). Cea din urma, la trecerea de final, va reprezenta si Power Stage. Superspeciala Arpad Dietrich este programata vineri 12 iulie, de la 18:44. Dupa un weekend intens, cele mai bune echipaje vor fi premiate sâmbata 13 iulie, la ora 21:00, in cadrul festivitatii organizate pe scena din Piata Marton Aron.

Iubitorii motorsportului care nu se vor afla pe probele speciale pot urmari derularea intrecerilor gratie transmisiilor live pe pagina oficiala a raliului, www.raliulharghitei.ro. Cei interesati se pot inscrie gratuit pentru a primi notificari referitoare la aceste transmisii. Rezultatele in timp real sunt furnizate de catre Federatia Romina de Auomobilism Sportiv la deja cunoscuta adresa live.fras.ro.

Lista de inscrieri: inscrieri_RPH_2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.