4V Rally Raid, competitie care se va desfasura in luna august, in Dobrogea, are deja 29 de echipaje inscrise. Astazi se incheie perioada de valabilitate a taxei de participare cu valoare minima. Urmeaza o a doua etapa de inscrieri, pana pe 20 iulie, cu un alt cuantum. Si, ulterior, cea finala, in perioada, 21 iulie -20 august.

Tabelele cu sumele, in euro, sunt urmatoarele:

Auto

Categoria    Etapa 1      Etapa 2      Etapa 3

Profi           660            750           850

Promo        330            380           450

Adventure   110            150           180

Moto / ATV / Quad

Categoria    Etapa 1      Etapa 2      Etapa 3

Profi          330            375            425

Promo       165            190            225

Adventure  110            150           180

Detalii despre 4V Rally Raid

4V Rally Raid Constanta este etapa a treia a Campionatului National de Rally Raid 2020, asa cum v-am precizat recent in materialul dedicat calendarului intern. Potrivit organizatorilor, „4V Rally Raid repezinta competitia in care abilitatile pilotului de a stapani un bolid, mentinandu-l in parametrii functionali pana la linia de finish, iscusinta navigatorului de a respecta cu fidelitate indicatiile road-book-ului si rezistenta masinii sunt inseparabile, coordonarea lor fiind esentiala pentru terminarea cursei”.

Pentru a continua: „Cu o participare masiva atat nationala cat si internationala, competitia a fost un real succes inca de la prima editie, principalele obiective ale organizatorilor fiind siguranta participantilor, frumusetea traseului si perfectionarea permanenta”.

Grupa PROFI

Se adreseaza pilotilor profesionisti licentiati. Vehiculele participante la aceasta grupa trebuie sa fie echipate conform regulamentului FRAS- FRM – FIA privind siguranta si conditiile de participare. De asemenea, aptitudinile si pregatirea pilotilor si a navigatorilor trebuie sa fie la un nivel ridicat. In cadrul acestei grupe nu exista limita de viteza.

Pentru etapa din 2020 distanta de parcurs pentru aceasta grupa este de 350 km pentru fiecare din cele 2 zile de concurs. Grupa Profi este cea care va pleca prima la start ordinea competitorilor fiind cea a inscrierii si conform regulamentului particular.

Grupa PROMO

Se adreseaza celor care au mai participat la competitii de acest gen insa pregatirea tehnica a vehiculelor sau abilitatile de pilotaj nu ating standardul cerut la grupa Profi. Pentru editia 2020 a 4V Rally Raid distanta de parcurs pentru aceasta grupa este tot de 350 km pentru fiecare zi de concurs. Insa se concureaza cu limitare de viteza.

Competitia in cadrul acestei grupe se face in regim de REGULARIZARE. Viteza maxima impusa este de 90 km/h, iar cea medie impusa de 65 km/h. Grupa Promo va pleca la start imediat dupa grupa Profi, in ordinea inscrierii si conform regulamentului particular.

Grupa DISCOVERY

Se adreseaza incepatorilor, celor care iau contact pentru prima data cu acest gen de competitie. Asadar celor care doresc sa simta adrenalina unei curse de rally raid. Aceasta grupa are rol de promovare a acestui sport, intr-un cadru organizat, supravegheat, sub indrumarea si asistenta directa a personalului specializat.

La aceasta grupa se poate inscrie orice vehicul de teren auto, ssv, moto, quad cu conditia ca acesta sa fie intr-o stare tehnica adecvata (anvelope corespunzatoare, fara defectiuni tehnice, apt de deplasarea pe teren variat). Starea fiecarui vehicul va fi verificata de catre personalul autorizat al competitiei, intrarea in competitie facandu-se numai dupa acordul acestora.

Grupa Discovery va avea startul la 4V Rally Raid dupa grupele Profi si Promo. Concurentii vor avea de parcurs cate 250 km, in regim de REGULARIZARE, in fiecare din cele 2 zile de concurs. Limitele de viteza sunt 75 km/h viteza maxima admisa si 50 km/h viteza medie admisa. Mentionam ca, din motive de siguranta, grupa Discovery nu se va intersecta cu grupa Profi sau Promo. Special pentru grupa Discovery se va organiza un modul de pregatire si informare care este inclus in taxa de inscriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.