Lunar Cruiser este numele ales de Toyota pentru modelul ”moon rover” care ar trebui sa ajunga in spatiu la finele deceniului. O alegere la indemana. Care, evident, face referire la Land Cruiser, legendarul model off road al marcii. Si care este recunoscut pentru capacitatea de a invinge orice obstacol in teren.

Lunar Cruiser, in 2029

Lunar Cruiser ar trebui sa ajunga in spatiu in 2029. Cel putin asa spun planurile celor de la Toyota. Va avea sase roti, interior presurizat si propulsie cu celule de combustie.

”Land Cruiser a fost construit pornind de la premisa ca trebuie sa te aduca in siguranta acasa. Indiferent de obstacole. Iar calitatile lui, rezistenta si fiabilitatea, duc la atingerea telului. Acelasi lucru se asteapta si de la un rover lunar. Care este exploatat intr-un mediu dur si in circumstante extreme”, au precizat oficialii companiei.

Misiune pe Luna condusa de NASA

Toyota realizeaza proiectul pentru o misiune pe luna condusa de NASA. Insa una la care urmeaza sa participe, alaturi de alte entitati, si Japan Aerospace Exploration Agency. Vehiculul va avea dimensiunea a doua microbuze si propulsie cu sistem ”hydrogen fuel cell”. In plus, panouri solare retractabile vor asigura energia pentru echipamente.

Spre deosebire de buggy-urile lunare anterioare, va beneficia si de o cabina. Una care poate acomoda doi astronauti, iar in situatii extreme, pana la patru. Evident, pentru o perioada de timp mai redusa.

Lunar Cruiser, anunta oficialii companiei nipone, va avea o autonomie de 1.000 de km cu un plin de combustibil. Rezrevoarele sunt gandite avandu-se in vedere operatiunile standard efectuate in timpul misiunilor din planurile celor de la NASA. In ceea ce priveste autonomia legata de cantitatea de oxigen, este pentru 10.000 de km sau peste 42 de zile. O perioada de timp care, de asemenea, a fost sugerata de cei care au conceput planurile pentru aceasta ”expeditie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.