Lexus a anuntat ca doreste sa devina un jucator pe piata produselor de lux in ansamblu si a prezentat primul sau yacht, LY 650. Premiera mondiala a avut loc la Boca Raton, Florida.

LY 650 este al patrulea model de „vehicul” in linia de top a brandului, dupa sedanul LS, SUV-ul LX si coupeul LC. Nava amiral are un design inspirat din semnatura stilistica a brandului  – L-finesse, si arata prin fiecare detalu ca este urmasul prototipului prezentat in 2017.

Colaborare cu Nuvolari Lenard pentru design

Lexus a colaborat in acest proiect cu studioul italian de design Nuvolari Lenard. Iar acestia au gandit o ambarcatiune care sa ofera indicii despre activitatea companiei in domeniul auto.

Un exemplu este linia acoperisului cabinei, care aduce cu formele unui coupe. Sau daca doriti un altul, accentele metalice de pe prora si prizele de aer. Acestea au forma literei L si aduc cu ultimele modele din gama auto.

Marquis Yachts l-a construit

De constructie s-a ocupat santierul naval Marquis Yachts. Specialistii acestuia, impreuna cu inginerii Lexus, au gandit un corp compozit dintr-un polimer care combina fibra de sticla si fibra de carbon ranforsata. Iar Toyota a participat in sistematizarea productiei, eforturile ragasindu-se in reducerea duratei ciclului de productie.

Calitatea executiei a fost verificata constant. Intentia a fost de a realiza un produs care sa presupuna o atentie fara precedent la detalii. Caci si-au dorit ca acesta sa fie in concordanta cu ideea traditionala japoneza de senzualitate si ospitalitate. Calitati exprimate de termenul omotenashi.

Propulsie Volvo

LY 650 urmeaza sa fie prezentat la finele lui octombrie la Fort Lauderdale International Boat Show din Florida. Productia la comanda va avea loc in Wisconsin. El are o lungime de 20 de metri si o latime de 5.76 metri.

Propulsia este asigurata de doua motoare Volvo Penta IPS. Fiecare poate livra 1.050, 1.250 sau 1.350 de cai putere. Rezervoarele de combustibil pot contine pana la 4.012 litri de motorina, iar cele de apa potabila pana la 852 de litri.

Interior de lux

La bord exista trei cabine, fiecare cu un dus propriu si cu cate doua locuri pentru dormit. In plus, exista un living room dotat cu doua canapele si doua scaune individuale cu un punct de control in fata. Un alt punct de control exista la nivelul superior.

Sistemele principale ale iahtului si cel informational sunt gestionate prin complexul LY-Link. El este folosit si pentru sistemul de climatizare si iluminare si permite controlul cu ajutorul unei aplicatii smartphone. Optional, un sistem audio Mark Levinson Surround cu un subwoofer va asigura un spatiu acustic ca intr-o sala de concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.