Jeep Gladiator, modelul pick-up al companiei, nu putea să fie exclus din strategia pe termen scurt și mediu, vizând electrificarea. Australienii de la Go Auto au făcut publică informația, iar aceasta a fost confirmată de conducerea Stellantis.

Stellantis schimbă lucurile la FCA

De la apariția Stellantis, lucrurile în zona FCA se schimbă. Strategia este gândită în două direcții. Pe de o parte este Dodge. Care merge pe o rețetă clasică și dragă americanilor. Puternicul, dar și ”însetatul” Hellcat V8, pe care-l regăsim în întreg portofoliul de produse.

De cealaltă parte este Jeep. Un brand care rămâne fidel ideii de aventură. Și mizează pe recunoscutele calități ale lui Wrangler. Dar care merge tot mai pregnant și într-o altă direcție. Nu doar la modă, ci una care reprezintă viitorul. Și mă refer la faptul că se îndreaptă constant spre electrificare. Iar aceasta a vizat deja celelalte modele. Și nu putea ocoli nici Jeep Gladiator.

Confirmare de la cel mai înalt nivel

Până în prezent, compania a negat planurile pentru o versiune Jeep Gladiator 4xe Plug-In Hybrid. Însă, la acea vreme chiar și despre un Wrangler în configurație eco nu se vorbea apăsat.

Lucrurile însă s-au schimbat în cazul celui din urmă. Și cum Jeep Gladiator are multe elemente în comun cu Wrangler, nu avea sens să fie exclus de pe listă. În special într-un moment în care America a fost cuprinsă de febra electrificării. Mai cu seamă dipă declarațiile noului Președinte, Biden.

Ei bine, într-o discuție recentă cu mass-media australiană, Președintele Jeep Global,  Christian Meunier, a confirmat apariția lui Jeep Gladiator 4xe Plug-In Hybrid. Chiar fără să ofere detalii. ”Suntem determinați să transformăm Jeep în cel mai verde brand SUV. Toate modelele mărcii vor avea o opțiune electrificată în perioada următoare. Și vom moderniza brandul pentru a deveni lider în tehnologii premium verzi și eco-friendly”, a spus Meunier.

Care este soluția tehnică?

Fără îndoială, din punct de vedere tehnic, se va merge pe rețeta gândită pentru Wrangler. În cazul acestuia se asociază unitatea 2.0 turbo cu două motoare electrice, oferind 375 cai putere și un cuplu de 637 Nm.

Valoarea cuplului este un atu important pentru clienți. Iar cum prețul, grație stimulentelor, nu mai reprezintă un obstacol, este limpede. Nu se pune întrebarea dacă Jeep Gladiator 4xe Plug-In Hybrid va ajunge pe piață, ci când.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.