Traveller’s Tales ne propune o noua aventura. Sosele neintrerupte care traverseaza frumusetile naturii, intinzandu-se drept pentru kilometri sau serpuind in viraje incredibil de stranse. Peisaje celebre si nestemate ascunse.

Cuplul creativ „Traveller’s tales”, adica Stanly & Katya, s-a imbarcat intr-o calatorie de 3.000 km pentru a crea unul dintre noile lor filme de calatorie faimoase. A fost din nou o aventura de descoperire in care s-au luptat cu vremea nordica. Iar fiecare pas al calatoriei a fost rasplatit cu surprize vizuale uimitoare. Evident, surprinse in noua lor productie, „Norway postcards”.

Recomandare

„Daca doriti cu adevarat sa va bucurati de peisaje si drumuri norvegiene senine – trebuie sa vizitati tara in afara sezonului turistic. Am decis ca luna octombrie va fi frumoasa si am fost martorii transformarii in iarna si inapoi de mai multe ori! Ne place aceasta perioada magica si neobisnuita a anului. Natura incearca in fiecare zi un decor nou, in timp ce Norvegia a fortat-o intr-adevar la extrem”, spune Stanly.

Traveller's Tales, o noua aventura, in Norvegia Travelers-Tales-3Tara are o infrastructura in crestere rapida, astfel incat in timpul calatoriei ai parte deseori de alegeri. Ai posibilitatea de a opta intre a lua un feribot sau printr-un tunel, ori ruta mai lunga printre fiorduri. Pe langa vizitarea obiectivelor norvegiene obligatorii – serpentina Trollstigen si Atlantic Ocean Road -, au vrut sa gaseasca si cateva nestemate ascunse. „Asa ca aproape intotdeauna am ales drumurile cu serpentine”, explica Stanly.

Start cu un drum pitoresc

Calatoria de opt zile a inceput cu drumul spre Randsverk. Un drum pitoresc printre lacuri si parcuri naturale. Zapada si soarele au insotit in mod constant echipa in calatorie si mereu a existat amenintarea unei furtuni de zapada. Lucratorii rutieri care monteaza stalpii de zapada de-a lungul drumului au prevazut o excursie provocatoare.

Prima zi la Trollstigen nu a fost promitatoare. Drumul a fost inchis din cauza ninsorii neasteptate. Din fericire, drumul a fost curatat rapid, iar echipa a fost intampinata in varf cu cer insorit si culmile inzapezite. „Cu un contrast atat de puternic intre temperaturi si asfalt, este esential sa ai incredere in automobilul tau. In plus, din cauza timpului redus de soare de toamna din nord, partea inferioara a Trollstigen nu este atinsa de razele soarelui. Astfel ca aerul este foarte umed si mereu incetosat. BMW X3 ne-a oferit confort si incredere, in timp ce a aratat foarte bine pe traseele norvegiene pitoresti”, isi aminteste Stanly.

Atlantic Ocean Road

Cand echipa s-a apropiat de Atlantic Ocean Road, ploua puternic. Chiar inainte de apusul, cerul s-a limpezit si a etalat una dintre cele mai de neuitat panorame. Seria de poduri proiectate cu o curba speciala a creat impresia de condus direct spre apus.

In continuare, pe lista s-au aflat doua drumuri foarte virajate, ale caror serpentine se indreptau spre Vøringfossen. Cand s-a finalizat constructia noului drum, cel vechi a fost transformat in muzeu cultural. Måbødalen. Exista mai multe locuri in care drumul vechi si cel nou se intalnesc, dar cel vechi este accesibil doar pe jos sau cu bicicleta. De asemenea, poti merge pe rau in amonte pe una dintre numeroasele poteci de trekking.

„Unele dintre rutele noastre au fost descoperite doar cercetand meticulos hartile. Favoritul nostru – drumul Stalheimskleiva – a fost ocolit de o serie de tuneluri. Ca si de discutiile de pe internet. Probabil aceasta este cea mai incalcita serie de viraje si cu cea mai mare inclinatie pe care am condus vreodata. Este o serpentina cu sens unic in coborare, iar pentru a reveni la varf trebuie sa treci prin acele tuneluri noi”, spune Katya despre experienta.

Al patrulea episod

Povestea a fost creata folosind DJI Mavic 2 Pro pentru imagini aeriene, precum si o camera Hasselblad X1D pentru fotografii. Cel mai important instrument al descoperirii a fost BMW X3 xDrive20d. Gata sa acopere sute de km cu fiecare plin de combustibil si sa depaseasca orice provocare oferita de toamna norvegiana.

Cu autonomie de peste 1.000 de kilometri pentru utilizare cotidiana, masina a oferit si flexibilitatea necesara. Pentru ca era nevoie de „navigatia” intre statiile de alimentare si de a gasi valoarea optima in schimbarea constanta a preturilor la combustibil in Norvegia.

Este a patra oara cand BMW este partener al „Traveller’s tales” pentru ponturi de descoperire. Precedentele episoade: „Frozen Romania”, „The Scotland Colors” si „Discover Portugal”, primul fiind in clipul de mai jos.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.