Noul Suzuki Jimny a fost dezvaluit oficial in Europa la inceputul acestei luni, dar a fost deja testat pe un circuit off-road.

Intr-un videoclip postat de DPCcars, micututul off-roader se descurca de minune pe un traseu extrem de dificil.

Cea de-a patra generatie Jimny vine pe Batranul Continent cu o singura motorizare, de 1.5 litri K15B, conectata fie la o transmisie manuala cu 5 trepte, fie la una automata cu 4 rapoarte.

Motorul cu patru cilindri pe benzina dezvolta 100 de cai putere la 6000 de rpm si un cuplu de 130 Nm la 4000 rpm. Sistemul Allgrip Pro AWD este oferit ca standard.

Sistemul de tractiune integrala este in esenta un sistem 4×4 part-time, cu un echipament de transfer redus si trei moduri de actionare.

Vezi cum se descurca noul Suzuki Jimny la off-road (Video) jimnyVezi cum se descurca noul Suzuki Jimny la off-road (Video) jimny-fata

Modelul din 2019, care are o greutate de doar 1.100 kilograme, e dezvoltat pe acelasi sasiu tip scara, dar pentru a oferi o dinamica de conducere moderna si o capacitate mai buna de rulare, a fost echipat cu componente suplimentare de suspensie pentru o rigiditate sporita a torsiunii. Unghiul de atac este de 37 de grade, unghiul de degajare, de 49 de grade, in timp ce inclinarea maxima in rampă este de 28 de grade.

Suzuki afirma ca multe elemente de design ale noului Jimny au fost mostenite de la modelele anterioare, creand astfel un aspect familiar, dar totusi distinct.

La o prima vedere, noul Jimny pare o versiune mai mica a lui Mercedes-Benz G-Wagen. SUV-ul cu trei usi vine cu elemente de design clasic, cum ar fi farurile rotunde, grila cu cinci sloturi si heavy-duty bumpers.

Vezi cum se descurca noul Suzuki Jimny la off-road (Video) jimny-lateralVezi cum se descurca noul Suzuki Jimny la off-road (Video) jimny-spate

Suzuki ofera SUV-ul in opt culori, inclusiv doua culori noi dezvoltate exclusiv pentru noul Jimny – un galben Kinetic si un Jungle Green.

La interior, cabina a primit o nota moderna si multe elemente noi, imprumutate de la modele din gama Suzuki, Swift si Ignis. Jimny primeste un interior negru, accentuat de caracteristici cum ar fi sistemul infotainment cu ecran tactil, sistemul automat de control al climatizarii, butoanele tactile si volanul multifunctional.

Pachetul de siguranța al SUV-ului include un sistem DSBS (Dual Sensor Brake Support), care, in caz de coliziune iminenta, emite un avertisment audio si vizual, mareste forta de frânare sau pune in aplicare franarea automata, in functie de situatie, pentru a incerca sa evite coliziunea sau sa reduca daunele.

Printre alte caracteristici de siguranta se numara asistenta la coborare in panta, 6 airbaguri, programul electronic de stabilitate (ESP), sistemul de monitorizare a presiunii in anvelope si multe altele.

Vezi cum se descurca noul Suzuki Jimny la off-road (Video) 2019-suzuki-jimny-euro-specVezi cum se descurca noul Suzuki Jimny la off-road (Video) suzuki_jimny_2018_13

Pretul de pornire n-a fost dezvaluit, dar e de asteptat ca acesta sa fie in jur de 15.000 de euro, iar comenzile vor fi luate spre finalul acestui an.

Vezi cele mai noi stiri despre Suzuki Jimny.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.