Toyota X Prologue este conceptul pe care constructorul nipon îl va prezenta pe 17 martie. Noul model va reprezenta punctul de start al unei întregi familii de modele complet electrice.

Fără îndoială, toată lumea așteaptă Toyota X Prologue. În primul rând pentru că va reprezenta un indiciu clar pentru limbajul de design al întregii game electrificate Toyota. Apoi pentru că este vorba despre un model cu potențial. Varianta de serie urmează să fie mai mică decât RAV 4. Astfel că va intra într-unul dintre segmentele pe val ale pieței auto mondiale.

BZ, de la Beyond Zero

Despre apariția noului model s-a vorbit în decembrie 2020. Moment în care oficialii companiei au anunțat că vor prezenta un SUV electrificat „în lunile următoare”. Nu au existat detalii despre moment, însă acestea, iată, vin acum.

Să anaizăm însă numele Toyota X Prologue. Fără îndoială, litera X din nume sugerează că avem de-a face cu SUV. În ceea ce privește Prologue, nu mai este nevoie de detalii. În plus, există indicii despre faptul că vorbim despre un vehicul de mici dimensiuni. Lucru sugerat de imaginea zonei frontale, care are între atribute capota scurtă, tipică unui vehicul compact. Absența grilei frontale vorbește de la sine despre propulsie. Ca și noua semnătură luminoasă, care, în varianta unui model cu combustibil clasic (și implicit, cu grilă clasică) nu ar putea avea acoperire în fapte.

Gama electrică începută de Toyota X prologue, în replică, susțin jurnaliștii britanici, ar putea avea drept element definitoriu particula BZ. De altfel Toyota a înregistrat acest nume, ale cărui rădăcini se pare că este ”Beyond Zero”. Și a făcut-o pentru variații de la BZ1 la BZ5.

Platforma e-TNGA, un rol esențial

Toyota nu are în prezent modele electrice în gama sa europeană. Planurile constructorului vorbesc însă de vânzarea a un milion de astfel de vehicule, la nivel global, începând cu 2030. Și că va avea până atunci o familie compusă din 10 vehicule cu astfel de propulsie.

Noua platformă e-TNGA – o platformă de mașini electrice dezvoltată în colaborare cu Subaru – va avea un rol esențial în proiectul EV. Pentru că vorbim despre o variantă scalabilă, a cărei flexibilitate permite acomodarea unor automobile de dimensiuni diferite. Ca și baterii de diverse dimensiuni sau sisteme cu tracțiune electrică pe puntea față, spate sau integrală. Compania va merge însă nu doar pe drumul deschis de Toyota X Prologue. Căci gama viitoare va include, în proporție mare, versiuni hibrid și fuel cell.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.