Toyota Land Cruiser, un nume de legenda nu doar pentru portofoliul marcii, ci si pentru segmentul modelelor offroad, va beneficia in vara de o noua generatie. Cu un an inainte sa implineasca 70 de prezenta pe piata.

Zvonuri in acest sens au circulat inca de anul trecut. Si, asa cum aminteam atunci, aveau la baza faptul ca a sosit momentul ca Land Cruiser 200 sa iasa din scena. Actuala generatie exista deja pe piata de 12 ani de zile si in tot acest timp i s-au facut doua restilizari. Debutul oficial al modelului a avut loc in 2007, iar facelift-urile au aparut in 2012 si 2015.

Modelul a ajuns la peste 10 milioane de exemplare inca de anul trecut, dupa cum va anuntam. Si a beneficiat de o ultima actualizare la mijlocul lui 2019.

O noua platforma

Potrivit publicatiei nipone Best Car, Toyota intentioneaza sa prezinte noua generatie Land Cruiser in prima parte a lunii august. Si o va face, cel mai probabil, initial, in cadrul unui eveniment special. Pentru ca apoi modelul sa ajunga si la Saloane, favorit in acest sens fiind cel de la Tokyo.

Aceeasi sursa vorbeste despre o noua platforma, TNGA. O arhitectura care incorporeaza conceptul Toyota de vehicule de noua generatie. Insa structura de tip rama (sau scara, dupa cum mai este numita), care are performante excelente in off-road, va continua sa fie adoptata. Dusa insa la un nivel superior.

Noua platforma va permite modelului sa aiba o masa totala mai mica decat actuala generatie. Si aceasta in conditiile in care lungimea modelului va creste usor. Ampatamentul masinii ar putea fi extins cu circa 50 de mm si va exista optiunea de a alege un habitaclu cu pana la opt locuri pentru pasageri. Totodata, TNGA ii va mai aduce sisteme suplimentare in suita Toyota Safety Sense.

Premiera, propulsie hibrida

Designul lui Toyota Land Cruiser ar urma sa sufere ceva schimbari. Jurnalistii niponi au incercat sa ofere cateva indicii pe baza matritelor care se folosesc pentru presarea si crearea de parti si componente pentru noul LC. Imagini pe care le aveti in acest material.

Toyota Land Cruiser schimba generatiile in vara! Toyota-Land-Cruiser-2-1024x574Altfel, propulsia urmeaza sa fie actualizata. In locul actualului V8 de 4.6 litri (318 CP/460 Nm) se vor folosi agregate pe benzina si diesel cu 6 cilindri. In plus, gama va include si  un V6 aspirat de 3.5 litri electrificat, o premiera pentru acest model. Unitatea este preluata de pe Lexus LS 500h (299 CP/356 Nm). Cutia de viteze automata cu sase rapoarte de asemenea va fi schimbata cu una CVT, iar tot cuplul procesat va fi trimis rotilor printr-un sistem de tractiune integrala permanenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.