Un nou buton, destinat proprietarilor care de obicei conduc pe distante scurte, vine la Toyota.

Toyota va anunta in scurt timp adaugarea unui comutator de regenerare a filtrului de particule pentru motoarele diesel (DPF) pentru Landcruiser Prado si HiLux, ca parte a unei modificari tehnice pe ambele modele.

CarAdvice poate dezvalui exclusiv schimbarea, care vine dupa o crestere a plangerilor cu privire la problemele legate de filtrul de particule de la proprietarii Prado si HiLux care conduc in principal distante scurte. Toyota trebuie sa inca sa raspunda cu privire la reclamatii sau sa furnizeze un motiv specific pentru schimbare.

Un filtru de particule diesel functioneaza prin prinderea particulelor daunatoare, depozitarea acestora si apoi arderea acestora la temperaturi ridicate, pe masura ce filtrul devine plin.

land-cruiser-hilux-dpf Toyota Hilux, Land Cruiser Prado primesc buton pentru regenerarea filtrului de particule
Acest proces necesita temperaturi ridicate de evacuare si poate fi actionat numai cand vehiculul este la temperatura de functionare. Daca un vehicul este condus in principal in si in jurul orasului, cu o conducere limitata pe durata lunga, flitrul poate fi infundat, ceea ce duce in cele din urma la o inlocuire completa a acestuia.

Cu intreaga gama a Land Cruiser Prado si cea mai mare parte a gamei Hilux, alimentata de motorul turbo-diesel de 2,8 litri cu 4 cilindri, acest motor va permite DPF-ului sa se regenereze (arzand excesul de particule diesel) la confortul soferului, in loc sa fie facut la intervale nepotrivite.

Conducatorii auto vor trebui totusi sa-si ridice masina pana la temperatura de functionare pentru ca regenerarea manuala sa functioneze, lucru de tinut minte.

land-cruiser-prado-2018-dpf Toyota Hilux, Land Cruiser Prado primesc buton pentru regenerarea filtrului de particule
Se asteapta ca schimbarea sa intre in vigoare in iulie 2018, iar unele vehicule sunt deja in showroom-uri. Aceasta actualizare de specificatii vine pe langa abilitatea de a alege modelul Toyota Land Cruiser Prado fara anvelopa din spate.

Nu este clar in momentul de fata daca modelele Fortuner cu sapte locuri sau modelele diesel Hilux de 2,4 litri vor avea aceeasi schimbare tehnica si un intrerupator manual de regenerare DPF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here