Toyota Hilux vine in aceasta vara, asa cum am anuntat deja, cu mai multe schimbari. De ordin estetic, in ceea ce priveste interiorul, dar si de ordin tehnic. Vanzarile in Estul Europei vor demara in luna iulie.

Estul ia fata Vestului

Asadar avem de-a face cu al doilea facelift al modelului lansat in 2015. Pentru ca, sunt sigur ca fanii segmentului pick-up si al modelului, o stiu, a mai existat unul in 2017. Acum, Toyota a decis sa lanseze noua versiune in Thailanda. Desigur, din pricina pandemiei. Dar si pentru ca piata asiatica si cea din Australia sunt extrem de importante pentru acest model.
Pe de alta parte, surpriza vine de la un alt anunt al oficialilor marcii. Si anume faptul ca Toyota Hilux 2021 va ajunge la clientii din Vestul Europei numai in toamna. In timp ce in Est, deci si la noi, este anuntat in luna iulie!

Toyota Hilux 2021, radiografia schimbarilor Toyota-Hilux-2021_4-1024x768

Plus de agresivitate. Dar si de stil!

Stilistic vorbind, daca ne raportam la imaginile spion, nu avem parte de surprize. Avem de-a face cu un plus de agresivitate conferit de grila care a devenit tridimensionala. Si sugereaza, vizual, integrarea unui bullbar. In plus, bara de protectie suplimentara a beneficiat de un tratament care amplifica senzatia de forta emanata de model.

Noutatile nu se opresc insa aici si mai includ:

  • noi faruri si stopuri cu tehnologie LED.
  • jante de aliaj, de 18 inch, negre.
  • trei noi culori pentru caroserie: Emotional Red II, Dark Blue si Oxide Bronze.
Un interior rafinat substantial

Interiorul beneficiaza acum de noul sistem de infotainment cu display activ de 8 inch al marcii. Unul care permite conectarea la Apple Car Play si Android Auto. Si a primit un update de software, care-i permite un raspuns mai rapid la comenzi.

Toyota Hilux 2021, radiografia schimbarilor Toyota-Hilux-2021_8-1024x768

Nu lipsesc nici acces fara cheie, navigatie, climatizare automata, senzori de parcare fata/spate. Iar pentru iesirile in weekend sau in vacanta, sistemul audio este de top. Vorbim despre o unitate premium JBL, cu tehnologie CLARi-Fi, 9 incinte si 800 W.

Un nou motor diesel

Toyota Hilux 2021 propune, alaturi de versiunea 2.4 turbodiesel, o noua unitate ce foloseste acelasi combustibil. Un propulsor 2.8 cu 204 CP si 500 Nm. Acesta permite o acceleratie 0-100 km/h in 10 secunde, cu 2,8 mai rapid decat 2.4D. Consumul mixt de carburant anuntat este de 7.8 litri/100 km (NEDC).

Noul motor poate fi asociat cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte sau una automata cu tot atatea rapoarte. Indiferent de transmisie, tractiunea integrala este inclusa. Motorizarea este insa disponibila doar pentru versiunile Extra Cab si Double Cab.

Plusuri in off-road

Toyota Hilux vine si cu imbunatatiri ale servodirectiei, un sistem VSC (Vehicle Stability Control) actualizat si un nou monitor al unghiurilor anvelopelor. Ca si un plus in ceea ce priveste raspunsul pedalei de acceleratie si reducerea turatiei motorului la ralanti de la 850 la 680 rpm.

In plus, suspensia a beneficiat de un upgrade pentru a spori confortul si comportamentul in off-road. S-a realizat un tuning al amortizoarelor, arcurile pe foi au fost redesenate, iar bucsele sunt noi. Nici versiunile 4×2 nu au fost uitate. Ele beneficiaza de o functie care imita efectul unui diferential mecanic cu alunecare limitata.

Multiple variante de personalizare

Toyota Hilux 2021 va fi disponibil in versiunile Single Cab, Extra Cab si Double Cab. Iar constructorul a decis ca acum toate acestea, in versiunea 4×4, sa aiba o sarcina utila de o tona si o capacitate de remorcare de 3.5 tone.

In plus, Toyota a decis sa puna la dispozitia clientilor si o gama variata de accesorii. Care includ, intre altele, bara sport din rasina in spatele cabinei, inchidere bena actionata electric, sistem de blocare a hayonului, hardtop si sursa de alimentare de 12V.

Mai mult, a fost lansata si un nou nivel de echipare, Invincible, pentru variantele Extra Cab si Double Cab. Care vine cu detalii exclusive:

  • grila frontala si bara de protectie personalizate
  • insertii de protectie contrastant si extensii aripi
  • jante si hayon cu design special
  • specificatia High la interior, cu panou de bord special, elemente cromate si metal negru
  • scaune cu piele perforata, in doua tonuri
  • iluminare ambientala cu benzi LED
  • cheie Smart Entry, unica

Evident, cei ce-si doresc un plus de personalitate, au la dispozitie si variante aftermarket.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.