Mercedes-Benz Concept X-CLASS stylish explorer (rechts) und Mercedes-Benz Concept X-CLASS powerful adventurer (links) ; Mercedes-Benz Concept X-CLASS stylish explorer (right) and Mercedes-Benz Concept X-CLASS powerful adventurer (left);

Un pick-up Premium? Ei bine, ideea a prins viață. Nu, nu este primul pick-up de la Mercedes-Benz, pentru că 170 V a fost primul construit de companie. S-a întâmplat la scurt timp după cel de-al Doilea Război Mondial și a venit la timp, tocmai în momentul în care Germania își reconstruia infrastructura. Au fost mai apoi versiunile dezvoltate pe W191, iar apoi variantele de caroserie pentru Ponton. Ori mașinile construite în Argentina având la bază W115, sau nebunia numită G 63 AMG 6×6.  Cu X-Class însă începe o nouă eră.

Surpriză de la Mercedes-Benz: noua Clasă X! 16C964_23_D328546-300x142

Vehiculul construit în colaborare cu Alianța Renault-Nissan este avangardistul segmentului de muncă și de lux, fabricat la uzina Nissan din Barcelona. Primul pick-up Premium din lume este un dur cu o sarcină utilă de tonă și cu cinci locuri. Pentru a-i reflecta versatilitatea, Mercedes-Benz a oferit două versiuni ale conceptului, Concept X-Class powerful adventurier (Puternicul aventurier) și Concept X-CLASS stylish explorer (Exploratorul stilat). Iar dacă prin intremediul celei dintâi constructorul a demonstrat deja că va face o declarație de stil în acest segment, cel de-al doilea ilustrează ideea că viitorul pick-up va beneficia de toate punctele forte ale unui clasic din acest segment – dur, funcțional, puternic și cu veleități de off-road.


În rest, cunoaștem deja faptul că vom avea o mare varietate de motoare, că acest pick-up se va diferenția de toate celelalte prin siguranța sa exemplară și va veni pe piață la sfârșitul lui 2017, purtând denumirea de Mercedes-Benz X-Class. Piețele-cheie vor fi Argentina, Brazilia, Africa de Sud, Australia și Noua Zeelandă, dar și Europa.

Fulmul de prezentare al modelului este disponibil aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.