Rivian Automotive, un producator auto necunoscut pentru multi, a anuntat ca va lansa doua vehiculele electrice.

Prin intermediul unui clip promotional, Rivian sustine ca va crea un „vehicule electrice de aventura”, care „va pot duce pe munte si inapoi cu o singura incarcare”!

Potrivit anuntului companiei care a achizitionat recent o fosta fabrica Mitsubishi in Illinois, cele doua vehicule vor putea fi achizitionate incepand cu anul 2020 si vor fi construite pe aceeasi platforma cu tractiune integrala.

Unul dintre aceste vehicule va fi un pickup cu cinci locuri, in timp ce celalalt va fi un SUV cu spatiu pentru sapte pasageri.

Publicatia Engadget dezvaluie ca pickup-ul va fi numit A1T, pe cand crossover-ul va purta denumirea de A1C. Ambele modele ar urma sa fie prezentate la Salonul Auto de la Los Angeles, insa sunt sanse mici ca SUV-ul sa apara mai devreme de anul 2021.

CEO-ul Rivian, RJ Scaringe, sustine ca A1T va ajunge de la 0 la 100 kilometri pe ora in doar 2,8 secunde, va putea merge prin apa de 1 metru si va avea o garda la sol de 360 mm. El a mai spus ca pickup-ul va fi „mai rigid decat un supercar”.

Chiar daca mai sunt multe lucruri de pus la punct, pickup-ul Rivian A1T ar urma sa aiba un pret de aproximativ 50.000 de dolari si va avea un pachet de baterii de 80 kWh, care vor asigura o autonomie de aproximativ 320 de kilometri.

Versiune de top a lui A1T ar urma sa coste in jur de 90.000 de dolari si va dispune de un motor electric, care va dezvolta in jur de 800 de cai putere. De asemenea, compania sustine ca pickup-ul va putea calatori n jur de 720 de kilometri cu o singura incarcare!

Pickup-ul ar urma sa aiba aceleasi dimensiuni ca Honda Ridgeline, dar va avea un design mai extrem, cu „unghiuri agresive si panouri mari”.

Nu a fost publicata, deocamdata, nicio imagine cu viitorul pickup Rivian.

Infiintata in anul 2009, Rivian este o companie de tehnologie auto care dezvolta produse si servicii legate de transportul durabil. Compania a fost fondata ca Mainstream Motors, dar si-a schimbat numele in Avera Automotive, pentru a deveni Rivian in 2011.

Compania avea 160 de angajati in luna august a anului trecut.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.