Rezvani Tank, cel mai puternic SUV de serie din lume. Corect, pentru ca productia nu este limitata. Si chiar daca se va vinde in numai o duzina de exemplare, conteaza performantele.

Povestea este simpla. Initial, Ferris Rezvani isi delecta clientii companiei sale din California cu masini sport. Proiectul care i-a adus insa consacrarea a fost Tank. Un „monstru” care arata precum modelele blindate de lupta. Un SUV extrem, inclus la categoria Xtreme Utility Vehicle. Realizat pe sasiul lui Jeep Wrangler JK. Si, iata, dupa doi ani, a venit o noua generatie.

Noul Rezvani Tank, pe platforma lui Jeep Wrangler JL

Asadar, Jeep Wrangler JL. Cu un nou look. O caroserie mai putin brutala, mai fancy. Blocuri optice noi. Si portiere care nu se mai deschid in sens invers directiei de miscare, ci traditional. Apoi, tehnic vorbind, cadru ranforsat. Servodirectie electro-hidraulica. Electronica de ultima ora. Sistem de tractiune integrala special, cu functie de conectare automata a puntii spate.

In ceea ce priveste optiunile de care beneficiaza clientii in ceea ce priveste propulsoarele, trei variante sunt „normale”. Mai exact, motoare standard pentru Wrangler. Fanii benzinei pot alege un 2.0 turbo de 274 CP, ori un 3.6 V6 de 289 CP. Nici iubitorii dieselului nu au fost uitati. Li se ofera un 3.0 V6 turbo care dezvolta tot 289 CP. Unitati disponibile, dupa plac, cu transmisii manuale sau automate.

Nu este totul. Caci nu a fost uitat de pe lista lui Rezvani Tank nici acel 6.4 V8 de 500 CP cu care se mandresc modelele de top ale Grupului FCA. Si, totusi, va intrebati, unde este recordul? Mergeti mai departe cu lectura.

Tank X cu puterea „Demon”-ului

Ei bine, Rezvani a vrut sa iasa in fata. Si a preluat de la Dodge Challenger SRT Demon propulsorul 6.2 V8 Supercharged. Ba mai mult, nu s-a multumit cu 852 CP si 1.044 Nm. A decis sa-l tuneze si l-a dus la 1.014 CP si 1.180 Nm. Valori la care declaratia proprietarului companiei are acoperire.

Si daca tot vorbim despre „extreme”, am „puricat” lista de dotari pentru a gasi lucruri speciale. Si am gasit, spre exemplu, suspensie speciala cu amortizoare Fox (12.500 de dolari). Ca si sistem Night Vision (5.500) si echipamente electrice cu ecran de protectie (EMP). Ele sunt concepute sa reziste la pana la 400 de impulsuri electromagnetice consecutive sau la socul indus de o explozie nucleara. Ceea ce, evident, sporeste nivelul de protectie al versiunii blindate la nivel B7, Tank Militar Edition.

Preturile? De la 155.000 de dolari versiunile cu propulsoare clasice. Pentru Militar Edition se cer 295.000, in timp ce Tank X urca valoarea sumei platite la 349.000 de dolari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.