Protection VR6 este versiunea blindata a lui BMW X5. Un model capabil sa faca fata celor mai moderne arme de atac si sa ofere un nivel de protectie superior.

De altfel, VR6 este chiar numele certificarii pe care a obtinut-o acest model. Iar aceasta presupune ca SUV-ul este in masura sa reziste atacurilor cu munitie calibru 7.62 de 39 milimetri. Este vorba despre cartusele utilizate de AK-47, un nume de referinta in ceea ce priveste pustile de asalt.

Sau, in cazul explozibililor, este vorba despre echivalentul a 15 kilograme de TNT. Ori o grenada DM51 detonata sub masina. Iar un plafon oferit ca optiune rezista unui atac cu drona care lanseaza pana la 200 de grame de explozibil C4.

Proiect complex

Evident, pentru a obtine aceste rezultate, tehnicienii au pus in practica un proiect complex. Au fost intarite panourile usilor, cele laterale, si acoperisul. Nu in ultimul rand, zona inferioara a masinii si compartimentul de bagaje au primit elemente suplimentare din aluminiu. Geamurile au o grosime de 30 de milimetri, iar masina beneficiaza de pneuri speciale, care asigura deplasarea si cand n-au pic de aer, si sistem de alarma.

Noul X5 Protection VR6 beneficiaza de un motor pe benzina 4.4 V8 care ofera 530 Cp si un cuplu maxim de 750 Nm. Chiar daca masina creste substantial in greutate fata de modelul standard, sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde. Viteza maxima limitata electronic este de 210 km/h.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.