Pick-up-ul electric al celor de la Rivian este mai aproape de realitate. Start-up-ul american are parte de sprijin din partea a doi gigantic.

Amazon a anuntat deja o o investitie de 700 de milioane de dolari la Rivian Automotive. Potrivit Reuters, aceasta este cea mai mare investitie facuta vreodata de Amazon in afara domeniului sau de activitate. In egala masura, aceeasi sursa precizeaza ca si General Motors isi propune sa pompeze bani in start-up. Vizat nu este doar proiectul pick-up-ului, ci toate viitoarele modele electrice ale companiei.

Pick-up-ul electric mai aproape de realitate pick-up-electric-1-1024x625
Pick-up de 750 CP
Rivian R1T, pick-up-ul electric al celor de la Rivian, ar trebui sa apara in 2020. Mai intai in Statele Unite, iar un an mai tarziu in Europa. Potrivit constructorului, autonomia ar putea ajunge la peste 640 de kilometric. In ceea ce priveste puterea, aceasta este anuntata la 750 CP.

Sistemul de propulsie integreaza patru motoare, fiecare trimitand cuplul catre una dintre roti, cate 3500 Nm pentru fiecare. Exista trei baterii diferite, de 150 kWh, de 135 kWh si de 180 kWh. Cea mai mica ofera o autonomie de 370, iar celelalte, 482, respectiv 643.
Rivian spera sa concureze cu Tesla. Deocamdata, daca Rivian R1T apare pe piata, americanii vor deveni prima companie care va produce un pick-up electric in serie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.