Ford pick-up electric

Ford confirma ca intra in hora pick-up-urilor electrice. Un segment care, asa cum anuntam recent, parea sa fie inaugurat de Rivian.

Anuntul privind intentia celor de la Ford a fost facut public in ianuarie. Atunci, Jim Farley, directorul Ford Europa, preciza ca Seria F va avea si o versiune hibrid, dar si una 100% electrica. Constructorul a preferat, astfel, sa nu propuna un model nou electric, ci sa actualizeze cel mai de succes nume din portofoliu.

„90% din investitiile noastre este alocat camionetelor si autoutilitarelor. Avem Seria F, cu peste de un milion de unitati vandute in 2018, cel mai bine vandut pick-up din lume si din America. Motivatia este simpla. Portofoliul de declinari ale acesteia este in masura sa satisfaca asteptarile oricarui tip de client. Din acest motiv si cand vine vorba despre noile tehnologii, este normal sa privim catre aceasta serie”, a precizat acesta.

F-150 electric prevazut pentru 2020

Noua generatie a lui F-150 se va comercializa incepand de anul viitor. Iar aceasta va veni si cu versiunea electrica. Care este deja testata. Un prototip a fost surprins de catre un fotograf in timp ce bateria sa era incarcata.

„Putem vedea ca vehiculul este conectat la o priza prin intermediul portului de incarcare amplasat in partea de jos a barei din fata. In plus, observam o caroserie inaltata, lucru care denota ca sub podea sunt plasate bateriile”, a precizat fotograful Brian Williams. Faptul ca prototipul este similar cu actualul model nu este surprinzator. Reprezentantii Ford anuntasera deja ca noua generatie va pastra in prooportie de 90% piesele utilizate de actuala versiune.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.