Nissan X-Trail, în noua sa versiune, a fost prezentat în premieră în cadrul Salonului Auto din Shanghai. Modelul este gata de lansare pe piața din China. Sosirea în Europa a fost amânată cu aproximativ un an.

Nissan X-Trail este unul dintre cele mai importante produse ale mărcii japoneze, la nivel global. Nu este e mirare fiind un SUV de clasă medie, care reușește să fie lider pe segmentul său pe cele mai multe piețe. Un loc aparte este ocupat de China, care reprezintă nu doar cea mai mare piață a acestui model, ci și locul în care este lider absolut pe segmentul de SUV-uri medii.

Nissan X-Trail, gata pentru China, Europa așteaptă Nissan-X-Trail_2-1024x582

Nissan X-Trail, în noul stil al mărcii

Noua generație continuă schimbările stilistice pe care Nissan le-a introdus pe modelele sale, asemănarea cu Qashqai fiind foarte mare, chiar dacă X-Trail are propriile elemente care îl deosebesc. În special liniile mai masive, accentele geometrice și statura mai impozantă.

Nissan X-Trail, gata pentru China, Europa așteaptă Nissan-X-Trail_1-1024x582

În același timp, Nissan X-Trail beneficiază și de sistemul e-Power. Un range-extender pe benzină, care are ca singur scop încărcarea bateriei unui vehicul electric. Acesta nu acționează deloc sistemul de propulsie, ci este doar un generator clasic, pe benzină, eliminând astfel incertitudinea privind autonomia, pe care încă o au proprietarii de vehicule electrice.

Elemente esențiale
  • Nissan X-Trail este construit pe aceeași platformă CMF-C/D ca și predecesorul său, și chiar ampatamentul a rămas același (2.706 mm). A adăugat însă 41 de mm în lungime (4.681 mm), 20 de mm în lăţime (1.840 mm) și alţi 20 de mm pe înălțime (1.730 mm).
  • Portierele posterioare se deschid la 90 de grade, facilitând accesul.
  • Standard are panou de bord digital de 12.3 inch. Sistemul multimedia este cu monitor tactil de 9 inch, în format HD.

Nissan X-Trail, gata pentru China, Europa așteaptă Nissan-X-Trail_3-1024x576

  • Propune ProPILOT, un sistem de pilotare semi automatizată, ce include cruise control adaptiv avansat.
  • Pentru a rămâne o mașină care își permite să se aventureze în off-road, Nissan X-Trail va oferi un sistem de tracțiune integrală. Unul care este gata să ofere moduri de rulare pentru noroi, pietriș sau zăpadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.