Nissan nu a venit la Frankfurt pentru ca marcile Aliantei au absentat in bloc. Pregateste insa un SUV electric pentru evenimentul „de casa”, de la Tokyo.

Informatia a „rasuflat” de la dealerii marcii din America. Acestia au precizat ca li s-a prezentat deja, la o intalnire nationala, viitorul model electric. Potrivit surselor, citate de jurnalistii specializati in automobile electrice, deocamdata nu le-a fost precizat si un nume pentru acest model. Insa li s-a precizat ca este vorba despre o noua platforma.

Aitomotive News, care a furnizat detalii pe marginea acestui subiect, sustine ca persoanele care le-au oferit informatiile vorbesc despre un model asemanator cu conceptul Nissan IMx. Acesta a fost prezentat tot la Tokyo, in 2017.

Autonomie de peste 480 de km

Fara indoiala, autonomia este unul dintre elementele importante pentru un model electrificat. In urma cu doi ani, la momentul prezentarii conceptului, autonomia era anuntata la 600 de kilometri. Acum se vorbeste despre peste 300 de mile, ceea ce inseamna o cifra superioara valorii de 480 km. Nu a fost precizat insa si conform carui standard.

Nissan anunta un SUV electric. In 2019! Nissan-IMx-tehnic

Nici din punct de vedere tehnic nu au rasuflat informatii. Conceptul din urma cu doi ani utiliza doua motoare electrice care generau 320 kW (435 CP), un cuplu de 700 Nm. Si pentru ca unitatile erau plasate pe cele doua punti, modelul beeneficia de tractiune integrala. Este un punct de pornire. Carui i se adauga informatia ca acceleratia 0-100 km/h o sa fie realizata in sub 5 secunde.

Interior digital

Masina va avea, precizeaza sursele, dimensiuni similare cu Rogue. Iar interiorul are un volum superior celui oferit de Murano. In plus, este unul futuristic si in cazul versiunii de serie. „Nu extista vreun buton fizic, iar plansa de bord digitala apare doar dupa ce pornesti masina. Inainte de acest moment, singurul lucru pe care-l vezi este butonul de start, cu o lumina pulsativa”, precizeaza sursele.

Noul model va include si a doua generatie a sistemului ProPilot Assist. Unul care permite inclusiv ca masina sa efectueze parcursul fara ca soferul sa tina mainile pe volan.

In ceea ce priveste preturile si data de lansare pe piata nu sunt detalii. De altfel, oficialii Nissan nu au vrut sa faca vreo declaratie oficiala pe marginea acestui subiect. Insa, tinand cont ca segmentul SUV este pe val in acest moment, probabil ca marca nipona nu va astepta mai mult de cateva luni inainte de a-l comercializa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.