Intro

Jeep a facut fata unei mari provocari, reproiectand modelul Wrangler. Versiunea JK din 2007 pana in prezent, s-a bucurat de cel mai mare succes. Realizarea modelului cu patru usi a dublat vanzarile, ceea ce a facut ca vehiculul decapotabil off road sa devina o masina viabila de familie.

Orice pasionat de Jeep, se asteapta ca noul model de Wrangler sa ofere mai multe performante in off/on road decat cel  din generatia anterioara. Jeep a  trebuit sa faca noul model mai confortabil , mai sigur si mai economic, pentru a indeplini cerintele solicitantilor.

Pentru moment, nimeni nu a condus noul Wrangler si nu poate oferi vreo informatie, dar se cunosc schimbarile si imbunatatirile de care acesta a  beneficiat.

Design exterior

Aflati totul despre noul Jeep Wrangler JL 2018 - Specificatii tehnice, Galerie Foto Jeep-Wrangler-2018-infographicAflati totul despre noul Jeep Wrangler JL 2018 - Specificatii tehnice, Galerie Foto CR-Cars-Gallery-2018-Jeep-Wrangler-Rubicon-top-11-17

Noul Wrangler a suferit modificari semnificative la dimensiuni:

– pentru versiunea cu 2 usi – se vor adauga 7cm in plus la lungime si 3.5cm la ampatament

– pentru versiunea cu 4 usi – lungimea vehiculului va fi cu 9.6cm mai mare si ampatamentul marit cu 6cm

Toate modelele vor obtine 6.5 cm in plus la ecartament  si 0.5 cm la latimea caroseriei.

Comparativ cu JK, noul JL arata mult mai compact. Cei de la Jeep au creat farurile mai lungi si protectiile aripilor mai mici pentru a masca diferentele la dimensiuni.  Noul design al capotei si al grilei trapezoidala este inspirat de la modelul CJ, in special amplasarea farurilor in ramele exterioare ale grilei. Caroseria din aluminiu  impreuna cu un cadru rezistent din otel, vor ajuta la reducerea greutatii noului Wrangler, cu 90kg.

Modelele Sahara au overfenderele vopsite in aceeasi culoare cu cea a caroseriei si  partea inferioara in negru mat, pentru a accentua dimensiunea carenajului. Fenderele frontale de tip Rubicon se pozitioneaza la 5 cm mai sus pe caroserie, in comparatie cu alte modele. Rubiconul primeste si barele de protectie din fata si din spate; partea frontala are capace detasabile pentru a imbunatati unghiul de apropiere, putand accepta un troliu Warn fara alte modificari. Noile anvelope KO2 BF Goodrich Tricolor All-Terrain, de 33 inci, maresc garda la sol a vehiculului.

Noul top pliabil de canvas va fi complet modificat. Fermoarele de pe plafon  vor fi inlaturate,  apoi perdelele laterale se  vor fixa cu ajutorul glisierelor din plastic. Aceste modificari vor usura ajustarea topului si a perdelelor laterale..

La fel ca la modelele anterioare, usile sunt detasabile. Structura din aluminiu le face mai usoare decat de obicei, noul sistem de fixare al acestora, facilitand detasarea lor. Usile au un design ce va permite o vedere mai buna in timpul calatoriilor off road.

Fiecare model de Wrangler a oferit posibilitatea rabatarii parbrizului dar, pentru generatia anterioara, a fost un adevarat chin . Trebuiau inlaturate 28 suruburi  apoi dezasamblarea intregii parti frontale din roll bar astfel, deteriorand vopseaua. Pe noul model, rabatarea parbrizului necesita doar scoaterea  stergatoarelor si desfacerea a patru suruburi.

Roll bar-ul este vopsit in aceeasi culoare cu cea a caroseriei cu portiuni de plastic atasate pe partea dinspre interior, pentru protectia capului.

Un top solid  va fi disponibil pe modelele cu patru usi.  Plafonul  dispune de o trapa lunga de panza care va va permite sa scoateti capul afara. Geamurile de pe spate si lateral sunt , de asemenea, detasabile.

Design interior

Aflati totul despre noul Jeep Wrangler JL 2018 - Specificatii tehnice, Galerie Foto borkpcdfvkq4gjvxpdq3

Interiorul este locul unde Jeep a facut upgrade-uri semnificative. Noul JL este dotat cu un buton de pornire si doua  touchscreen-uri, primul standard de 18 cm si celalalt optional de 21cm. Nu va faceti griji: inginerii de la Jeep asigura ca, chiar si dupa multe ore petrecute intr-o ploaie torentiala, acest buton va porni motorul , iar apa va fi evacuata prin orificiile de scurgere in podea.

Un nou panou de bord dispune de un afisaj optional cu LED-uri colorate de 18 cm intre manometre. Acesta prezinta toate informatiile si paginile de navigatie pe care le-ati putea dori. Pentru prima data, modelele Sahara si Rubicon ofera un volan cu inclinare / telescop cu optiune de incalzire.

Un lot de patru comutatoare auxiliare langa schimbatorul de viteza,  are rolul de a controla compresoarele, troliile si alte componente electronice pe care entuziasistii doresc sa le instaleze.

Pe modelele cu patru usi, bancheta din spate a fost mutata mai aproape de haion, cu spatarul special pozitionat pentru  imbunatatirea confortului. Manerele de prindere ies din bare  intr un unghi adecvat astfel incat, sa nu impiedice vizibilitatea spre exterior.  Fiecare geam este mai mare, centura de siguranta este instalata la un nivel inferior, iar roata de rezerva este repozitionata in asa fel incat, sa ofere o vizibilitate mai buna. Pe modelele de tip hardtop, stergatorul geamului din spate  a fost instalat dupa roata de rezerva.

 

Aflati totul despre noul Jeep Wrangler JL 2018 - Specificatii tehnice, Galerie Foto 2018-Jeep-Wrangler-Unlimited-Rubicon-side-profile-01

Aflati totul despre noul Jeep Wrangler JL 2018 - Specificatii tehnice, Galerie Foto Jeep-wrangler-Jl-model-2018 

Motor

Aflati totul despre noul Jeep Wrangler JL 2018 - Specificatii tehnice, Galerie Foto static_02Motorul  din stoc are o capacitate de 3.6 litri Pentastar V6, oferind 285 cai putere la 6400 rpm si 1156 newtoni  la o turatie de 4800rpm. Transmisia manuala este formata din sase trepte, cu un schimbator care nu va avea trepidatii in relantiu. Optiunea pentru cutia automata are acum 8 trepte de viteza, similara cu cea de pe Grand Cherokee.

Optional se poate instala motor turbo cu capacitate de 2 litri cu 4 cilindri in linie, oferind 270 cai putere la 5250rpm si 1312 newtoni la 3000 rpm.  Acest upgrade al motorului promite un consum redus de carburant fata de cel V6.

Alte detalii

Generatia Wrangler JL ofera si elemente de siguranta si confort ce nu au fost niciodata disponibile pe modelele anterioare. O camera de filmat va fi prezenta in suportul pentru roata de rezerva fiind foarte bine protejata impotriva socurilor si a trepidatiilor.

Sistemele UConnect de 18 cm- si 21 cm ofera Apple CarPlay si Android Auto. Tabloul de bord are sectiune dedicata Off-Road, care prezinta unghiuri de inclinare, unghi de virare si starea sistemului de blocare a diferentialelor.

Wrangler este unul dintre acele vehicule care a fost intotdeauna foarte detaliat. Noul model 2018 nu reprezinta o exceptie de la regula. Spatele scaunelor din fata au benzi de nylon sub forma de grila  pentru a permite depozitarea sau stocarea echipamentului, bagajelor, etc…

Capota prezinta spatiu special pentru plasarea cablurilor electrice ale troliului si conectarea acestora la baterie.

Un alt detaliu deosebit il prezinta cele 4 suruburi de la baza parbrizului. Jeep le-a adaugat pentru a oferi un punct de montare pe fiecare parte a caroseriei. Pe aftermarket se gasesc o sumedenie de lucruri care se pot atasa pe acesti suporti.

Obtinand o reputatie extraordinara prin castigarea celui de Al Doilea Razboi Mondial cu modelul Willys, Jeep a continuat sa si consolideze imaginea timp de 76 de ani, prin fabricarea diverselor modele din ce in ce mai performante, iar Wrangler JL, cu siguranta, nu va fi o exceptie de la regula.

Jeep va incepe productia JL-ului la sfarsitul acestui an si va fi disponibil pentru comanda din ianuarie.

 

Aflati totul despre noul Jeep Wrangler JL 2018 - Specificatii tehnice, Galerie Foto jeep-wrangler-grill

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.