jante aerodinamice

Jante aerodinamice care propun noi solutii au fost dezvoltate de BMW pentru modelul iX3, al carui debut este programat pentru acest an.

La automobilele din prezent, jantele si debitul aerodinamic influenteaza eficienta automobilului cu pana la 30%. Acesta este motivul pentru care o tehnologie dezvoltata suplimentar de BMW Aerodynamic Wheel isi face debutul impreuna cu BMW iX3. Noua combinatie de janta de baza din aluminiu si insertii concepute individual completeaza eficient alinierea de baza a primului Sports Activity Vehicle (SAV) electric al BMW Group.

Mai usoare si eficiente

In cazul noilor jante, rezistenta aerodinamica se reduce cu aproximativ 5% in comparatie cu un BMW X3 cu propulsie conventionala. Dar noile Aerodynamic Wheels nu sunt doar mai eficiente, ci si mai usoare. Potrivit oficialilor marcii vorbim despre 15% fata de jantele aerodinamice existente anterior in echiparea altor modele BMW.

Beneficiile lor in ceea ce priveste aerodinamica si masa au efect general de reducere a consumului de energie. Este vorba de inca 2% in ciclul de testare WLTP din Europa. Ceea ce reprezinta echivalentul a 0,4 kWh/100 km si permite extinderea autonomiei automobilului cu 10 kilometri.

Aspectul jantelor poate fi variat in numeroase moduri diferite, ceea ce permite o varietate vasta de posibilitati privind designul jantelor viitoarelor modele. Noile Aerodynamic Wheels vor fi disponibile si pentru BMW iNext si BMW i4, pregatite pentru a fi lansate in 2021.

Aceste jante aerodinamice de la BMW iX3 combina constructia ultrausoara si reduc rezistenta aerului prin eleganta sportiva a jantelor din aluminiu, cu design V-spoke, intr-o maniera complet noua. Dimensiunea jantei de baza asigura ca roata face fata tuturor provocarilor structurale implicate de transmiterea fortelor dinamice. Insertiile cu finisaj de inalta calitate asigura eficienta aerodinamica. Aceasta noua solutie constructiva asigura si o reducere substantiala a masei fata de precedentele jante aerodinamice de la BMW.

Jante aerodinamice, solutii noi de la BMW P90381359_lowRes_novel-aerodynamik-whMai mult, noua janta de baza este realizata folosind mai putin material decat a predecesoarei, ceea ce contribuie la reducerea maselor nesuspendate prin insertiile ultrausoare. Acest lucru imbunatateste atat eficienta, cat si dinamica. Suplimentar, mixul de materiale beneficiaza de productia eficienta din punct de vedere al resurselor, intrucat nu mai sunt necesare alte unelte pentru productia optiunilor speciale de jante cu aerodinamica optimizata.

Pentru a se potrivi cu janta de baza ultrausoara, insertiile sunt modelate si integrate cu precizie in exteriorul jantei, intre spite. Astfel, el sunt foarte eficiente in reducerea turbulentelor aerului in pasajele rotilor – si astfel a rezistentei aerodinamice. Prin urmare, Aerodynamic Wheels formeaza un element important al pachetului general dezvoltat pentru eficienta optima a BMW iX3.

Variantele de design permit personalizare maxima

BMW Group este primul constructor de automobile care combina jantele din aluminiu turnat cu insertii ce constau dintr-un sport de plastic si o suprafata vizibila din aluminiu. Acestea sunt caracterizate de material de inalta calitate, dar si de o integrare cu precizie in designul jantei. Astfel, nu exista spatii vizibile, ceea ce asigura o imagine de calitate a rotilor.

Procesul patentat pentru proprietati aerodinamice optimizate, deschide noi posibilitati pentru personalizarea automobilului. Aerodynamic Wheels pot fi vopsite in culori diferite. In plus, clientii pot alege si intre finisari mate sau lustruite. Ceea ce inseamna noi optiuni de personalizare. Aceasta inseamna ca, de exemplu, pot fi incorporate accente de culoare din designul caroseriei.

Mai mult, insertiile pot fi combinate si cu diferite modele si texturi in cadrul unei singure jante. Rezultatul final este o multitudine de posibilitati de jante aerodinamice, cu un design specific. Unul care se potriveste caracterului masinii, liniei de echipare alese si preferintelor individuale ale clientului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.