Gladiator, modelul pick-up al FCA, este vedeta Camp Jeep 2019. Evenimentul are loc in perioada 12-14 iulie la San Martino di Castrozza.

Camp Jeep este cel mai mare dintre evenimentele anuale ale Jeep Owners Group. Tocmai din acest motiv, intalnirea din Dolomiti, a fost aleasa drept „scena” pentru avanpremiera europeana a lui Gladiator. Un model prin intermediul caruia marca revine in segmentul pick-up dupa 27 de ani. Organizatorii spun ca in acest weekend, la San Martino di Castrozza se vor regasi peste 1.200 de persoane si 700 de vehicule.

Trei zile de libertate si pasiune

In cele trei zile de libertate, pasiune si aventura, participantii vor avea prilejul sa experimenteze capacitatile iconicului Jeep Wrangler. Model care, spuneam ieri, a fost desemnat pentru a sasea oara la rand prima pozitie in segmentul sau in Off-Road Magazine Awards.

Alaturi de el se vor regasi pe traseele de peste 40 de kilometri si celelalte modele ale marcii. Iar pentru ca experienta sa fie de top, invitatii vor beneficia si de expertiza celor de la Jeep Academy.

In egala masura, este o editie dedicata sustenabilitatii. Si aceasta pentru ca organizatorii au folosit pentru obstacole copacii din zona. Mai exact, asa-numitii „Schianti”, care au fost pusi la pamant in timpul unei furtuni de proportii din regiunea Trentino Alto Adige consemnata in octombrie trecut. Ei trebuiau indepartati pentru a permite reimpadurirea. Iar cei de la Jeep au pus umarul la acest demers.

Gladiator, inclusiv in versiuni speciale Mopar 

Spuneam ca noul Jeep Gladiator este anuntat ca vedeta a evenimentului. Prezentat in premiera la finele lui 2018, la Los Angeles, pick-up-ul isi face aparitia in premiera in Europa. Lansarea sa pe piata in zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) va avea loc anul viitor.

In plus, organizatorii au anuntat ca vor exista si versiuni speciale dedicate evenimentului. Acestea au drept „ingrediente” elemente custom dezvoltate de Mopar. Or, cu siguranta nu va este strain, vorbim despre brandul FCA dedicat produselor si serviciilor aftersale pentru toate vehiculele Grupului.

Lansare pentru Jeep Wrangler 1941 by Mopar 

Un alt eveniment major la Camp Jeep 2019 este lansarea comerciala a noului Jeep Wrangler 1941 desenat de Mopar. Modelul a fost prezentat in premiera, la Geneva, in urma cu trei luni. Avem de-a face cu un exemplar care beneficiaza de elemente speciale Jeep Performance Parts. Acestea ii permit sa atinga performante de exceptie, fara ca insa modelul sa-si piarda calitatile „street legal”.

Versiunea celebreaza anul in care a fost introdus Willys, un model de referinta pentru istoria Jeep. Lucru care, de altfel, este semnalat printr-o multime de elemente decorative. In fine, sa mai amintim si faptul ca Jeep Wrangler 1941 by Mopar va fi disponibil in versiunile diesel 2.2 in toate echiparile, Sport, Sahara si Rubicon.

Zona Mopar pune accent si pe merchandising

In zona Mopar urmeaza sa fie prezentate doua exemplare. O versiune cu doua usi, in echiparea Rubicon, dotata cu motorul 2.2 de 200 CP. Cealalta, in configuratia cu patru usi, finisarea Sahara, care beneficiaza de acelasi propulsor.

Urmeaza sa fie expuse insa si accesorii autentice pentru acest model. Si trebuie spus, gama include peste 200 de repere. Ca si o selectie din noua linie Mopar Merchandising. Care, probabil, va reprezenta un punct de atractie pentru cei care isi dorsc un suvenir.

Istorie, dar si adrenalina

Cei care vor participa la Camp Jeep 2019 vor avea parte si de o zona dedicata istoriei. Vor regasi acolo, intre altele, Jeep Cherokee Chief „Levis” din 1978. O versiune speciala Cherokee rezultata din colaborarea cu Levi Strauss (1975-1978). Sau un Jeep CJ5 „Renegade I”, o echipare speciala oferita pentru CJ5 si CJ7 pana in 1986. Apoi Jeep CJ7 „Golde Eagle” din 1978, ori the Jeep J300 „Gladiator Thriftside” (1963) si Jeep J3000 „Gladiator Thriftside” (1967). Ultimele sunt versiuni prin intermediul carora a aparut numele Gladiator.

Programul mai include spectacole si activitati sportive in aer liber. Exista si o zona pentru barbecue, o alta cu acivitati pentru copii. Plus concerte si, la finalul evenimentului, o mega parada.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.