Ford Explorer PHEV este disponibil si pe piata europeana. Traversarea Oceanului a fost decisa inca de anul trecut si devine realitate acum pentru intregul continent. Un model ale carui repere le gasiti in randurile care urmeaza.

Ford Explorer PHEV, 457 CP, cel mai puternic hibrid al marcii!

Ford Explorer vine exclusiv cu versiunea Plug-In Hybrid si face parte din strategia de electrificare a marcii. Una care presupune introducerea in Europa a 18 modele noi pana la finele lui 2021.

Ford Explorer PHEV a ajuns si in Europa! Ford-Explorer-PHEV_1-1024x616

Propulsia este asigurata de un 3.0 Ecoboost V6 pe benzina si un motor electric. Puterea totala este de 457 CP, iar cuplul maxim de 825 Nm. Cifre care-l transforma in cel mai puternic model hibrid al marcii. Bateria litiu-ion are o capacitate de 13.6 kWh. Incarcarea de la o sursa de 230 de volti dureaza circa 5 ore si 50 de minute. In schimb, cu Ford Connected Wallbox sau la o statie compatibila FordPass Charging Network scade la 4 ore si 20 de minute.

Modelul permite conducerea in modul 100% electric pana la 42 km. Consumul de combustibil poate ajunge la 3.1 l/100 km, iar nivelul mixt de emisii la 71 g/km (WLTP). Soferul alege cum foloseste energia din baterie folosind modurile EV Auto, EV Now, EV Later si EV Charge. In momentul in care nivelul de incarcare atinge un nivel minim, grupul propulsor trece automat pe modul EV Auto.

Sistem inteligent de tractiune integrala

Ford Exporer PHEV are o transmisie automata cu 10 rapoarte si Intelligent All-Wheel Drive. Acesta optimizeaza tractiunea la intervale de 10 milisecunde. Si ia in calcul o multime de factori, de la viteza, la alunecarea rotilor, si de la temperatura, la existenta unei remorci. Iar o cutie de transfer cu ambreiaj electromecanic gestioneaza livrarea cuplului in 100 milisecunde.

Ford Explorer PHEV a ajuns si in Europa! Ford-Explorer-PHEV_2-1024x583

In plus, modelul este dotat cu Hill Descent Control, dar si cu Terrain Management System. Acesta iti permite sa alegi din sapte moduri de operare: Normal, Sport, Trail, Slippery, Tow/Haul, Eco, Deep Snow si Sand. Capacitatea de tractare este de 2.500 de kilograme.

Dotari de top

Versiunile ST-Line si Platinum vin, standard, cu dotari de top. Intre acestea amintim jante de 20 de inch, sistem multimedia SYNC 3 cu ecran tactil de 10.1 inch. Sau sistem audio B&O cu 14 incinte si 980 W, control al temperaturii pe trei zone si modem FordPass Connect.

Plus cinci puncte de alimentare de 12 volti, porturi USB pentru primul si al doilea rand de scaune si zona de incarcare wireless. Ca si volan incalzit, scaune fata ajustabile electric pe 10 directii, incalzite si ventilate si cu functie masaj. Iar al doilea rand de scaune are functie incalzire.

Tehnologiile de asistenta includ:

  • Adaptive Cruise Control cu Stop & Go
  • Speed Sign Recognition
  • Lane Centering
  • Active Park Assist 2
  • Park-out Assist
  • Blind Spot Information System cu Cross Traffic Alert
  • Pre-Collision Assist cu Active Braking
  • Reverse Brake Assist
  • set de camere 360 de grade.

Ford Explorer PHEV a ajuns si in Europa! Ford-Explorer-PHEV_3-1024x589

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.