Nasser Al-Attiyah și Mathieu Baumel (Toyota) au fost cei mai rapizi în prologul Dakar 2022. Pilotul din Qatar l-a devansat cu 12 secunde pe Carlos Sainz Sr. Daniel Sanders (Gas Gas) este primul lider la moto.

Cele 409 vehicule de pe lista de start au inaugurat Dakar-ul ca niciodată. A fost mai întâi o legătură de 225 km, din Jeddah, de-a lungul Mării Roșii, până la intrarea în regiunea Medina.

Sprintul de deschidere de 19 km a oferit o imagine a lucrurilor care vor urma pe traseu în prima săptămână. Iar Daniel Sanders, moto, și mereu tânărul Nasser Al-Attiyah, au ieșit la rampă.

Dakar 2022: Al-Attiyah a câștigat Prologul image_2022-01-04_012919Caravana s-a îndreptat apoi spre nord-est pentru o legătură de 614 km până la Ha’il. Pentru podiumul de start și pentru plecarea în bucla din etapa 1B.

Ce au făcut românii în Prolog

La categoria auto, echipajul Transilvania Rally Ria Team, compus din Mihai Ban și Ștefan Cătălin Ion, s-a clasat pe poziția 71. La 9:50 de învingător. Iar cu un singur click puteți vedea momentul prezentării pe podiumul de start.

Iacob Ilie Buhai Hotea și Tudor Turdean au terminat la 11:24 de Al-Attiyah. Și sunt pe locul 74.

La moto, Mani Gyenes a încheiat pe poziția 54, la 16:30 de Sanders. La Malle Moto, categorie adjudecată de Benjamin Melot, este pe locul 6.

Al-Attiyah în căutarea succesului cu numărul patru

Nasser Al-Attiyah și-a trecut în cont cea de-a 42-a victorie de etapă din carieră. Și a șasea în deschiderea Dakar. Evident, țelul său este să obțină în Dakar 2022 cea de-a patra victorie la general, după cele din 2011, 2015 și 2019.

Interesant este faptul că la triumful său a asistat și noul președinte FIA, Mohammed bin Sulayem. Cu al cărui record se bate Al-Attiyah. bin Sulayem a câștigat de 14 ori Middle East Rally Championship între 1986 și 2002. Iar Nasser este urmașul său. Are 11 începând din 2003.

De reținut

  • Sanders, senzația australiană din Dakar 2021 și-a arătat din nou talentul. Este prima sa victorie de etapă, dar și primul triumf pentru GasGas în această competiție. Ca și cel dintîi pentru KTM 450, cel mai recent model al fabricii Mattighofen. GasGas este al 13-lea constructor care câștigă o etapă la moto în Dakar. De remarcat că din 2010 nu mai asistasem la un nou venit care să reușească isprava.
  • În cursa lightweigh prototype OT3-Red Bull a făcut legea. Chiar dacă au avut parte de o mulțime de abandonuri din pricina COVID-19. Seth Quintero (19 ani) și-a trecut în cont a 7-a victorie de etapă. Pilotul WRC, venit de la schi, a fost al doilea. Iar De Mevius, cu alt copilot, Kellon Walch, a terminat pe 4.
  • Marek Goczał și fratele său mai mic Michał s-au asigurat că speciala SSV oferă un învingător din familie. Iar Kamaz a obținut primele 4 locuri la camioane, puștiul Eduard Nikolaev câștigând o etapă Dakar pentru a 22-a oară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.