Dacia Duster electric

Dacia Duster este pe val. Vanzarile cresc constant, iar acum incep sa se inmulteasca si proiectele conexe.

Deja se lucreaza la un pick-up, iar acum este in teste si o varianta electrificata. Fotografii prezenti in apropiere de Cercul Polar, acolo unde companiile testeaza noile modele in conditii extreme, au surprins si o Dacia Duster EV.

Dacia Duster electric, primul pas in competiti

Modelul fotografiat are o caroserie mai lunga si un ampatament mai mare. In plus, vorbim, dupa cum puteti observa din galeria foto, despre o versiune cu steroizi.

Zona din spatele montantului B este dintr-o singura bucata, detasabila prin intermediul unui mecanism simplu. Lucru valabil si-n cazul capotei. Suprainaltarea, pneurile cu cuie, franele Brembo pe fata si Alpine pe spate, roll-cage-ul si scaunele sport arata ca avem de-a face cu o varianta sport.

Intr-adevar, se pare ca este vorba despre un proiect Renault Sport. Tinta este Trofeul Andros, deja celebra competitie derulata pe zapada si gheata. Una care, de anul viitor, este dedicata masinilor electrice. Si pentru care, deja, inclusiv Audi a testat un model similar.

Spre o versiune de serie?

Daca de data aceasta avem parte de o versiune custom, pentru competitii. Insa, cu siguranta, va exista si o versiune de serie.

Ideea nu este noua. Dacia a fost deja inclusa in planurile Grupului Renault legate de electrificare. Si cum solutii exista, la Renault, Nissan sau Mitsubishi pentru modele din toate clasele, francezii probabil ca folosesc acest proiect pentru a testa reactia publicului. Si sunt sanse mari ca aceasta sa fie pozitiva, tinand cont de apetitul pietei pentru modele PHEV si EV ieftine. Astfel ca un model Dacia Duster electric ar putea sa apara mai repede decat ne-am gandi.

Sursa foto: Carscoop

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.