Zvonurile spun că în prezent BMW X8 este evaluat de conducerea grupului bavarez pentru a completa gama de modele X. Iată mai multe detalii oferite de colegii noștri de la BMWblog.ro

BMW X8 ar putea fi lansat în 2020, ca un rival pentru Audi Q8 OPEN-BMW_X8-image-1038x451-300x130Știm deja că BMW va comercializa cel târziu din 2019 X7, cel mai mare SUV bavarez, pentru a atrage clienții interesați de modele precum Mercedes-Benz GLS, Range Rover, Cadillac Escalade. Deja oficialii BMW au spus că va exista și o versiune foarte luxoasă a lui X7, cu patru locuri și finisaje făcute de divizia Individual, care vor fi binevenite pentru a întâmpina o eventuală versiune Maybach derivată din următoarea generație Mercedes-Benz GLS.

La prima vedere, X7 ar părea vârful iceberg-ului în gama de modele BMW X. Însă deja apar zvonuri și despre un posibil BMW X8. Bmwblog.com și Motor.es vehiculează ideea conform căreia conducerea BMW evaluează în prezent propuneri de design pentru modelul X8, care ar putea fi lansat în 2020. BMW X8 ar fi țintit mai mult decât X7 către clientela modelelor Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, adică SUV-urile de lux cu o tentă mai sportivă. Dar poate mai important este că ar oferi o alternativă pentru Audi Q8, care este programat pentru 2018. Conceptul care îl prefigurează pe Q8 are 5,02 metri lungime deci este într-o categorie superioară lui BMW X6 (4.909 mm). În schimb X8 ar fi pe calapodul său. Ba chiar ar putea să fie asemănător și prin formatul caroseriei.

Se speculează că X8 nu va avea profilul de SUV coupe în stilul X4 sau X6. Ci va avea un plafon care coboară spre partea din spate într-un mod similar cu cel care definește estetica lui BMW X2.
Spre deosebire de X6, pentru X8 nu va fi oferită opțiunea unei banchete pentru locurile din spate. Astfel, în habitaclu lui X8 vor exista patru fotolii individuale. Se vorbește despre un nivel de confort la cotele limuzinei Seria 7.
Foarte interesant este și faptul că zvonurile prefigurează pentru X8 o platformă diferită de a noilor modele BMW X. Se presupune că X8 va combina o parte din structura de aluminiu a lui Rolls-Royce Cullinan cu elemente din platforma CLAR a modelelor BMW X. Astfel, s-ar asigura atât o greutate redusă, cât și rigiditate structurală și comportament dinamic.
De altfel, dinamismul va fi accentuat și prin gama de propulsoare de top. Vor exista două motorizări pe benzină (xDrive40i și xDrive50i ) și două propulsii hibride. Este vorba despre xDrive50e iPerformance, care va debuta pe modelul Seria 5 (550e iPerformance) și va include un motor electric și un motor pe benzină TwinPower Turbo cu 6 cilindri. Dar propulsia hibridă de top va fi una formată dintr-un motor electric și un motor TwinPower Turbo cu 8 cilindri. Aceasta este în curs de dezvoltare și se așteaptă să livreze peste 600 CP.
Propulsiile hibride vor fi obligatorii pentru BMW X8, având în vedere specificațiile anunțate pentru Audi Q8. Conform lui Audi, conceptul Q8 are propulsie hibridă și suspensii care folosesc tehnologii de serie. Mai exact, propulsia hibridă a conceptului Audi Q8 este formată din motorul pe benzină 3.0 TFSI de 333 CP (245 kW) și 500 Nm, care lucrează împreună cu un motor electric de 100 kW și 330 Nm. Deci, BMW X8 va avea nevoie de specificații similare.
Nu în cele din urmă, sunt șanse ca BMW X8 să fie oferit și într-o versiune pregătită de divizia M. Acest model M60i ar urma să primească motorul V12.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.