BMW este alaturi de Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo de 11 ani. Bogata traditie a acestei colaborari se regaseste in fiecare an intr-un concert secret. Unul organizat intr-un spatiu inedit si care prilejuieste prezentarea unui nou model al marcii.

In acest an, noul BMW Seria 8 Gran Coupé a fost dezvelit in acordurile de tango ale legendarului compozitor Astor Piazzolla. Bandoneonistul Marcelo Nisinman a fost acompaniat de italianul Alberto Mesirca, la chitara clasica, si daneza Janne Thomsen, la flaut. Dupa 10 zile in Bucuresti, Festivalul SoNoRo este purtat de modelele marcii in tara, in Cluj si Sibiu, pana pe 17 noiembrie.

Concert gazduit de Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida

Concertul special cu BMW Seria 8 Gran Coupé in prim-plan a fost gazduit de Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida. Muzeul isi are inspiratia in München. Dimitrie Leonida fiind inspirat sa creeze un astfel de proiect in 1909, dupa ce a vizitat faimosul Deutsche Museum.

Muzeul reflecta pasiunea didactica a lui Leonida, care in aceeasi perioada infiinta si prima Scoala de Electricieni si Mecanici din Romania. De altfel, intre exponatele muzeului se regasesc o serie de lucrari ale elevilor scolii. Asa cum este o parte din Termocentrala Grozavesti sau o serie de proiecte de diploma din perioada interbelica.

Exponate remarcabile

Concertul a fost organizat in spatiul in care sunt prezentate mai multe exponate auto remarcabile. Amintim automobilul de curse Duesenberg (unul dintre cele opt modele construite vreodata) al faimosului pilot si inginer roman interbelic Jean Calcianu. Sau automobilul aerodinamic avangardist construit de Aurel Persu in 1923.

Evenimentul BMW – SoNoRo isi doreste sa readuca in atentia publicului acest muzeu plin de poveste. Cel care se afla acum la finalul unui proces de renovare. Oaspetii au putut admira si ultimele lucrari ale lui Adrian Mitu. Acesta a semnat deja trei proiecte ample dedicate istoriei BMW. Toate achizitionate acum de BMW Car Club of America si prezentate in cadrul unor muzee din Statele Unite.

Adrian lucreaza de aceasta data la un proiect dedicat eroului preferat din istoria automobilului, pilotul britanic Sir Striling Moss – „Silver Hero”. Instalatia va cuprinde in total 28 de panouri, grupate in sapte coloane inalte de 2,12 metri. O referinta la cele 212 victorii ale lui Moss. Audienta a putut sa descopere, in premiera, 10 panouri si sa inteleaga cum proiectul evolueaza chiar in prezentarea artistului.

BMW Seria 8 Gran Coupé, un unicat

La finalul experientei, noul BMW Seria 8 Gran Coupé a fost dezvelit chiar de muzicienii SoNoRo. Acesta este singurul model din segmentul sau ce este derivat direct dintr-un automobil sport cu doua usi. Potentialul dinamic rezultat, dar si ampatamentul mai lung si reglajul sasiului specific modelului, creeaza un echilibru unic intre performante sportive si confortul calatoriei pentru un gran tourer deosebit de dinamic.

Un set puternic de solutii tehnologice sustine performantele tipice marcii. Acestea sunt ilustrate perfect de cifrele de acceleratie 0-100 km/h care se regasesc in intervalul 5,2-3,9 secunde, in functie de motorizare. Sunt disponibile trei propulsoare la lansare – cu sase cilindri in linie, diesel si benzina, si un V8 benzina cu doua turbine twin-scroll. Acum acesta dezvolta 390 kW/530 CP si un varf al cuplului de 750 Nm.

La interior, avangarda high-tech este continuata cu sisteme precum control prin gesturi si cel mai avansat sistem Head-Up Display din industrie. Plus sofisticatul sistem de sunet Bowers and Wilkins, care pentru claritate foloseste membrane de diamant. Ori ergonomicul sistem de control iDrive de generatia a 7-a.

Dar, dincolo de tehnologie, noul model se remarca prin design si evenimentul incarcat de emotie si povesti de la Muzeul Tehnic si-a propus sa evoce frumusetea noului Seria 8 Gran Coupé – un veritabil coupé cu patru usi. „In Romania, BMW are privilegiul unor parteneriate de valoare. Acestea ne dau sansa sa prezentam, dincolo de datele tehnice si cifrele care definesc modelele noastre, si pasiunea care inconjoara si defineste BMW”, a explicat Alex Seremet, Corporate Communication Manager BMW Group Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.