Noul Audi RSQ8 este noul rege al segmentului SUV pe Nurburgring. Timpul de referinta este acum 7:42,2. Precedenta performanta de top ii apartinea lui Mercedes-AMG GLC 63 S, care parcursese distanta in 7:49.3.

Premiera modelului este confirmata pentru una dintre zilele de la sfarsitul lunii. Ceea ce ne face sa credem ca prima sa aparitie in public va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles.

Autocar ne ofera primele detalii

Avem si primele detalii tehnice, oferite de colegii de la Autocar. Acestia scriu ca SUV-ul urmeaza sa aiba la baza noul SQ8 si va beneficia de un motor pe care-l vom regasi si pe viitorul RS 6 Avant. Ceea ce inseamna o unitate V8 TFSI twin-turbo cu 600 de CP si 800 Nm de cuplu. Performantele anuntate, 3,8 secunde pentru 0-60 mph si o viteza maxima de 306 km/h!

Tot colegii britanici spun ca Audi RSQ8 pastreaza suspensia pneumatica de pe SQ8 si barele anti-ruliu conectate cu sistemul electric de 48 V. Insa in cazul lui RSQ8 au fost efectuate modificari de software. Gratie acestora, rigiditatea arcurilor creste cu 10%, iar amortizoarele adaptive sunt cu 15% mai ferme. In fine, modelul va beneficia de sistem de roti directoare spate. Dar si, in egala masura, de un diferential sportiv pe puntea spate.

Modelul propune un nou kit exterior, specific modelelor RS, ca si esapament sport cu terminatii ovale. Autocar mai precizeaza si faptul ca jantele vor avea dimensiunea de 23 de inch. Anvelopele folosite sunt Pirelli P Zero, cu dimensiuni de 295/35 ZR 23.

La interior avem de-a face ca si la SQ8 de insertii din otel, praguri din aluminiu, scaune si volan sport. Ca si cusaturi contrastante, tapiterie sub forma de romburi cu piele, insertii decorative negre lucioase. Ori Audi Virtual Cockpit care vine si aici standard si include un meniu S special.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.